Primera edició de la Setmana Bio a l'escola

Del 23 al 29 d'octubre


L'objectiu és donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològica entre els membres de la comunitat educativa.

Els centres educatius catalans que s’adhereixin a la primera edició de la Setmana Bio a l’escola organitzaran, durant aquesta setmana activitats adaptades a cada etapa formativa amb la intenció de potenciar el coneixement d’aquest tipus de producció i alimentació. Les biblioteques també estan convidades a sumar-se a aquesta iniciativa.

Al llarg de la setmana les escoles tindran programades conferències de pagesos o artesans ecològics, visites a granges de pagesos o obradors d’artesans alimentaris ecològics, xerrades divulgatives, esmorzars o dinars amb productes ecològics, tallers, jocs relacionats amb la producció d’aliments ecològics.

La Setmana Bio a l’escola és una iniciativa transversal que abasta el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació juntament amb els Departaments d’Ensenyament i Territori i Sostenibilitat. De fet, els tres departaments ja fa anys que col·laboren en aquest àmbit a través del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Aquest guardó, que compta amb la col·laboració de l’Associació Vida Sana, va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de reconèixer i incentivar els projectes i línies de treball que tots els centres d’educació catalans (infantil, primària, secundària, batxillerat, educació professional, educació especial i llar d’infants) realitzen en la promoció del coneixement de l’agricultura i l’alimentació.

Aquest any, el lliurament d’aquest premi tindrà lloc en el marc de la Setmana Bio a l’escola, concretament el divendres, 27 d’octubre, al centre que va guanyar aquest guardó en l’anterior edició, la Societat Cooperativa d’Ensenyament El Submarí Lila, de El Milà (Alt Camp).

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article