Les persones que arrosseguen transtorns emocionals arran dels incidents de l'1-O tenen accés a un programa d'ajut

El Conseller Comín visita els pobles del Maresme més afectats per les càrregues policials de diumenge


El Conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat aquest dissabte els municipis de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Dosrius, els municipis del Maresme que van patir càrregues policials l'1 d'octubre passat. Comín ha informat als veïns que el Departament de Salut posarà en marxa un programa per atendre a les persones que pateixin trastorns emocionals a conseqüència dels fets de diumenge.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat la creació d'un programa integral d'atenció psicològica a les persones amb símptomes de trastorns d'estrès agut i post traumàtic després de les càrregues policials de diumenge.

El titular de Salut ha comentat als presents que l'impacte emocional per a moltes persones que eren en els col·legis electorals en els moments de les càrregues va ser molt fort i per aquest motiu la xarxa de salut mental i d’atenció primària ha d’acompanyar aquestes víctimes per intentar atenuar les seqüeles psicològiques.

Comín ha apuntat que són "milers" les persones que han patit una seqüela psicològica i que cal fer un diagnòstic "precís" i "acurat". Durant la visita a les tres poblacions del Maresme, el Conseller ha celebrat que, malgrat el dol, els catalans tenen ara l'orgull i l'autoestima "més alta".

ACN Maresme

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article