La CUS presenta una jornada informativa sobre els crèdits ràpids

Danvant de l'augment de la tendència la CUS adverteix que no hi ha normativa específica que reguli aquest tipus de productes i demana prudència als consumidors


El dijous 5 d'octubre se celebrarà al Palau Robert de Barcelona una jornada divulgativa sobre els efectes que està produint en diversos sectors de la població les facilitats que han reprès les entitats bancàries en la concessió crèdit ràpids. Diversos experts analitzaran la publicitat de les empreses financeres, els reclams vers uns consumidors que poden arrossegar problemes de sobreendeutament o, fins i tot, la repercussió en la salut de les persones com casos de ludopaties i jocs en línia.

La jornada, organitzada per la CUS, Coordinadora d'usuaris de Salut, Consum i Alimentació, analitzarà aquesta nova tendència social sota el lema 'Crèdits ràpids: Quan la solució es transforma en un problema'.

Actualment, aconseguir un préstec econòmic no gaire elevat (crèdits ràpids) es fa amb una gestió molt senzilla i sovint només es pot sol·licitar amb un sol “click”, ja que existeixen empreses especialitzades que sense quasi bé cap requisit, atorguen la quantitat demanada a retornar en un termini bastant curt de temps.

La publicitat d’aquestes empreses financeres que es fa als mitjans de comunicació i a través de les xarxes és un bon reclam per sol·licitar aquest tipus de producte, sobretot quan existeixen dificultats econòmiques. Els promotors de la jornada plantegen que sovint, la solució als problemes de finançament immediat de petits crèdits poden derivar en
greus inconvenients com la falta de fiabilitat, assumir interessos molt elevats, sobreendeutament, vulnerabilitat, depressions, ansietats... 

Davant d'aquesta situació, la CUS subratlla que no existeix una normativa específica que reguli aquest tipus de producte i recomana molta cura i prudència als consumidors que signen préstecs d'aquest perfil advertit que pot afectar de retruc, la salut.

La jornada tocarà el tema de manera transversal amb la participació d'especialistes en la temàtica des de la vessant de consum, publicitat, salut i drets socials.

En aquest enllaç trobareu el programa
 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article