El Cos europeu de solidaritat ja ofereix places de feina i pràctiques per a 6.000 joves

Els candidats seleccionats podran participar en activitats com l'assistència sanitària, la integració social, la protecció del medi ambient, l'assistència als migrants i refugiats o l'ajuda alimentària en un altre país de la UE


Mig any després que la Comissió Europea posés en marxa el Cos europeu de solidaritat, i després de l'assignació dels primers llocs per a voluntaris, que va començar el març del 2017, ara es llancen milers de llocs de treball i pràctiques.

Amb aquest objectiu, la Comissió dóna suport a dos projectes liderats pels serveis públics d'ocupació d'Itàlia i França, que oferiran un lloc de treball o unes pràctiques relacionades amb la solidaritat a un altre país de la Unió Europea a fins a 6.000 joves.
 

Marianne Thyssen, comissària d'Ocupació, Afers Socials, Capacitats i Mobilitat Laboral, posa en relleu que l'objectiu del Cos europeu de solidaritat és crear més i millors oportunitats per als joves. En col·laboració amb els serveis públics d'ocupació el projecte ofereix als joves una oportunitat concreta per obtenir un lloc de treball o unes pràctiques en àmbits relacionats amb la solidaritat a tot Europa.

Els dos projectes liderats pel servei públic d'ocupació francès (Pôle emploi) i l'agència nacional italiana per a les polítiques laborals actives (ANPAL) reuniexien serveis públiques d'ocupació i organitzacions de diferents estats membres de la Unió com, per exemple, organitzacions empresarials o instituts de formació per proporcionar ofertes d'ocupació i de pràctiques en àmbits relacionats amb la solidaritat a joves d'entre 18 i 30 anys. Els candidats seleccionats podran participar en una àmplia gamma d'activitats com l'assistència sanitària, la integració social, la protecció del medi ambient, l'assistència als migrants i refugiats o l'ajuda alimentària en un altre país de la Unió. Els projectes es fiançaran amb 14 milions d'euros procedents del Programa d'Ocupació i Innovació Social

Ambdós projectes estaran en funcionament fins el març del 2019. Paral·lelament, el Cos europeu de solidaritat se segueix desenvolupant i consolidant. L'objectiu és que d'ara fins a finals del 2020 hi participin 100.000 persones.

Des del seu llançament, el passat 7 de desembre, més de 32.000 joves s'han sumat al Cos europeu de solidaritat. Al març del 2017 es van començar a buscar possibles correspondències entre els joves inscrits i les organitzacions i des d'aleshores s'han establert contacte amb 11.500 participants i ja s'han acceptat 460 col·locacions. L'objectiu és que a finals el 2020 més de 100.000 joves hagin participat al Cos europeu de solidaritat.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article