Un documental farà difusió de la lluita del Camp de Tarragona per afrontar la contaminació petroquímica

'La veu del Francolí, l'alè del Camp' vol mostrar el preu que ha pagat la comarca pel model econòmic instaurat des de fa 40 anys


Produccions Saurines ha iniciat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de produir el documental 'La Vall del Francolí, l'alè del Camp' que girarà a l'entorn de la contaminació de l'aire produïda per la indústria petroquímica al Camp de Tarragona. Dels problemes mediambientals i de salut que se n'han derivat i la proposta de nous models econòmics que poden ser una alternativa a l'actual.

El documental recollirà testimoniatge de veïns de la comarca després que en la darrera dècada han augmentat les denuncies cap a la manca de responsabilitat de les empreses petroquímiques i administracions davant els repetits incidents de contaminació lumínica, sonora i ambiental a la Vall del Francolí.

A partir del testimoni de diversos habitants de la Vall i els seus recorreguts diaris i de la memòria, es vol construir un mapa dels pobles que es troben sota la influencia més directa del complex petroquímic del Camp de Tarragona. Uns desplaçaments que ens serviran per descobrir que és el que s'amaga sota la gran indústria, un paisatge desconegut, una agricultura que malgrat les dificultats encara es manté viva, persones amb ganes de seguir al territori i que lluiten perquè la indústria no condicioni la seva vida.

Fa més de quaranta anys es va imposar un model de desenvolupament econòmic que va portar feina i riquesa econòmica als pobles on es va implementar però que a la llarga ha hipotecat el territori.

El documental vol fer visible la qualitat de l'aire del Camp de Tarragona, mostrar un territori actiu i crític amb la situació que li ha tocat viure i donar a conèixer els valors paisatgístics de la Vall del Francolí. La proposta vol denunciar també la inoperància i la manca de compromís de les nostres institucions en els problemes de contaminació i donar a conèixer nous models econòmics que podrien ser una alternativa a l'actual.

Produccions Saurines som una productora establerta al Camp de Tarragona especialitzada en territori, paisatge i recuperació de la memòria, des d'una vessant de transformació social i comunitària.

Més informació

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article