Suport de grans marques de moda al cotó sostenible

L'objectiu és la utilització de cotó 100 per cent sostenible en la confecció dels seus productes a partir de 2025


Segons l'Organització Mundial de la Salut, el conreu del cotó cobreix el 2,5% de la superfície del món, absorbeix el 25% de tots els insecticides i el 10% dels herbicides que s'utilitzen en tot el planeta. Davant d'aquestes dades diverses marques capdavanteres del món de la moda s'han compromès a treballar per assolir una producció de cotó més sostenible

Tretze grans marques tèxtils s'han compromès a utilitzar el 100% de cotó sostenible d'aquí a l'any 2025 en la cadena de producció de peces de vestir. La iniciativa va ser arran de les dades que es van publicar amb motiu de la celebració de la Sustainable Cotton Comuniqué el passat maig al Regne Unit.

La terminologia de cotó sostenible inclou la producció de cotó de comerç just certificat o ecològica, però també la producció que supervisen i en tenen cura associacions com la Better Cotton Initiative o el Cotton Made in Africa, que tenen com a objectiu millorar les condicions de vida dels petits productors.

El resultat prové d'un llarg procés de treball de difusió dels problemes mediambientals i socials vinculats al sector que s'ha portat a cap entre la Soil Association, una etiqueta del Regne Unit d'agricultura ecològica i Marks and Spencer, una de les marques que més ha destacat pel seu compromís amb la sostenibilitat. La iniciativa té com a objectiu guiar les empreses en la reducció del seu impacte negatiu en el medi ambient i en la societat.

Les empreses que s'han afegit a la iniciativa són: Asos, Eileen Fisher, Greenfibres, H & M, IKEA, Kering, Levi Strauss & Co, Lindex, Marks & Spencer, Nike, Sainsbury, Tesco i Woolworths Holdings. Marques que han donat suport explícit en favor d'una producció de cotó alternativa.

D'altra banda, recentment, la marca C & A va llançar la seva línia "C2C certificat", una línia de roba feta de cotó ecològic 100%. També, des de l'1 de setembre de 2015, tot el cotó utilitzat per als productes d'IKEA provenen de fonts més sostenibles.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article