Un habitatge de Rubí és el primer en autoconsum d'electricitat compartit a l'estat

La companyia elèctrica d'energia verda Holaluz ha muntat aquesta primera instal·lació d'autoconsum compartit entre veïns


Des del 2 de juny passat, l'opció de l'autoconsum d'electricitat compartit ha deixat d'estar prohibit a l'estat espanyol. Quan el Tribunal Constitucional va anul·lar el veto del Govern a les instal·lacions d'aquest tipus es va obrir la possibilitat de realitzar autoconsum elèctric compartit en edificis d'habitatges o urbanitzacions, que permet als usuaris generar i consumir la seva pròpia energia

Holaluz, l'elèctrica tecnològica d'energia verda, en línia amb el seu objectiu de liderar el canvi de model energètic ha muntat la primera instal·lació d'autoconsum elèctric compartit de l'estat en un habitatge de Rubí (Barcelona). D'aquesta manera ha estat la primera elèctrica del país en instal·lar plaques solars per fer realitat l'autoconsum compartit entre veïns. En les properes setmanes la distribuïdora elèctrica de la zona haurà de validar la instal·lació.

Fins a inicis de juny, l'opció de l'autoconsum compartit estava prohibida a Espanya. El Reial Decret 900/2015 prohibia expressament que una instal·lació d'autoconsum fos utilitzada per diversos veïns del mateix edifici. Això va canviar el 2 de juny, quan el Tribunal Constitucional va anul·lar la prohibició del Govern a les instal·lacions d'aquest tipus. Amb la sentència del Constitucional es va obrir la possibilitat de realitzar autoconsum elèctric compartit en edificis d'habitatges o urbanitzacions. A més, l'autoconsum permet millorar l'eficiència energètica, perquè en consumir l'energia en el mateix lloc on es produeix hi ha menys pèrdues i contribueix directament els objectius de renovables.

En la presentació del projecte, Carlota Pi, cofundadora de l'elèctrica, va advertir que Holaluz té clar que d'aquí 10 anys els sistemes d'autoproducció i emmagatzematge d'energia seran un estàndard de tots els habitatges i es convertiran en un electrodomèstic més. La companyia elèctrica 100% renovable, creada fa 7 anys a Barcelona, està promovent el canvi cap a un model energètic on 'les persones recuperin el poder de l'energia' en paraules de Pi.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article