Una aplicació permet comparar el compromís ètic dels productes que estem comprant


De quins materials està fet el producte que tenim intenció de comprar? Quin sistema de fabricació s'ha seguit? La mà d'obra que l'ha produït ha tingut unes condicions dignes de treball? Des de fa poc més d'un any s'està comercialitzant una aplicació per mòbil que permet desvetllar els dubtes que giren a l'entorn d'aquest procés de producció: Abouit, un comparador ètic de productes que són al mercat.

L'aplicació compta amb el suport d'Economistes sense Fronteres i de la Càtedra de RSC de la UNED, que farà el seguiment de les anàlisis dels productes. Es tracta d'una plataforma des de la qual el consumidor podrà comparar des del punt de vista de l'impacte mediambiental, laboral o saludable les diferents ofertes que existeixen al mercat, i després triar.

El projecte Abouit, sorgit  a Barcelona de la mà de Tabaré Majem Olivera, pretén ampliar el treball en xarxa amb experts en les diferents disciplines que analitzat el producte i també amb organismes que vetllen per la responsabilitat social i corporativa a nivell europeu per tal d'homologar diverses fórmules per a puntuar els productes des del punt de vista ètic.

La idea de l'app va sorgir després que Majem rodés un documental sobre consum responsable. Es va introduir en el mon del consum i la responsabilitat ètica i va voler aplicar tots els coneixements recopilats al llarg d'un any en una eina que pretén ajudar a consumir d'una manera alternativa i més conscient.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article