E. Leclerc vol acabar amb els embalatges amb risc de contaminació química el 2017


La cadena francesa de supermercats vol aplicar les recomanacions fetes per l'ONG Foodwatch després d'alertar dels riscos de contaminació química que poden tenir aliments comuns derivats del seu embalatge. Segons el diari Le Figaro, a França, el 60% dels productes analitzats estaven en risc.

Segons el diari francès, barres de xocolata o arròs, cuscús, llenties, flocs de blat de moro, cacau en pols o pasta .... tenien embalatges que eren potencialment cancerígens arran dels productes químics que contenen. Davant d'aquest risc per a la salut pública, els distribuïdors independents de grup E Leclerc han anunciat el propòsit d'eliminar tots els productes d'embalatge potencialment cancerígens que es venen als seus establiments durant el 2017.

L'ONG Foodwatch va alertar a finals d'octubre del risc de contaminació química dels aliments més habituals, com ara la pasta o l'arròs degut als embalatges de cartró, al·legant que hi van trobar restes d'olis derivats d'hidrocarburs.

De 120 productes examinats a França, Alemanya i els Països Baixos, gairebé la meitat (43%) estava contaminat amb hidrocarburs aromàtics d'olis minerals, sospitosos de ser cancerígens.

L'acció preveu analitzar i renovar els envasats de productes tan els de marca blanca com els de marques nacionals. El grup E Leclerc, els ha notificat durant aquest mes de novembre la seva decisió de no acceptar articles que el seu embolcall pugui tenir restes de migració d'olis minerals i la farà efectiva al llarg del 2017. Marques com la de xocolata Kinder, Kinder Maxi Ferrero i "Torró Fioretto Minis 'de Lindt estan especialment advertides després de la denúncia formulada per l'ONG Foodwatch.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article