Neix el Premi "Natura i Societat" per reconèixer iniciatives locals i ciutadanes en favor de la natura i la seva conservació.


La Fundació Privada GIRBAU convoca la primera edició del Premi "Natura i Societat" amb l'objectiu de reconèixer iniciatives locals i ciutadanes en favor de la natura i la seva conservació. El premi és administrat i gestionat per la Xarxa de Custòdia del Territori i té una dotació de 12.000 euros. Hi poden optar entitats sense afany de lucre que tinguin entre els seus objectius la conservació de la natura i tinguin la seva seu a Catalunya.

El Premi neix amb caràcter bianual i s'emmarca en la voluntat de la Fundació Privada Girbau de donar suport a aquelles entitats que treballen per a la protecció i millora del nostre patrimoni natural, des del compromís i la responsabilitat. I amb la convicció ferma que la millor manera de fer-ho és fomentant la participació de la societat, i la transmissió de valors de respecte i responsabilitat envers el medi ambient.

Aquest Premi és finançat per la Fundació Privada Girbau i administrat i gestionat per la XCT. La finalitat de la Fundació Privada Girbau és l'ajuda vers la promoció i el benestar de les persones, famílies i pobles. En concret, el seu objectiu és de caràcter social, assistencial, cultural o bé d'activitats relacionades amb el medi ambient.

El Premi, que tindrà una dotació econòmica de fins a 12.000 euros, comptarà amb un Jurat format per 2 representants de la Fundació Privada Girbau, 1 representant del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), 1 representant de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i el meteoròleg i presentador de televisió Francesc Mauri.

Podran optar a aquest Premi entitats privades sense ànim de lucre, legalment constituïdes, que tinguin entre les seves finalitats socials la conservació de la natura, i que tinguin la seva seu social a Catalunya. El projecte s'haurà de realitzar dins l'àmbit territorial de Catalunya.

El Premi té en compte les recomanacions de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que estableix un nou marc de governança ambiciós per al desenvolupament sostenible i estableix 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) d'aplicació universal, a tots els països i a tots els nivells, que abasten temàtiques tan importants, i des de una visió holística, com la lluita contra la fam, la pobresa, la protecció del medi ambient, el benestar, la salut, l'educació o el desenvolupament econòmic.

Per a més informació sobre la convocatòria, les bases reguladores i altres detalls del Premi, consulteu-ne les seves bases:

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article