Les DO catalanes d'Oli premien el cuiner Jeroni Castell, l'investigador Eudard Escrich i el grup Bon Preu


Les cinc denominacions d'origen protegides d'oli d'oliva de Catalunya –Siurana, Les Garrigues, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà– han lliurat per quarta vegada els Premis Denominacions d'Origen Catalanes d'Oli. En aquesta ocasió l'acte ha esta presidit per Oriol Junqueras, vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, i s'ha celebrat al Museu d'Arqueologia de Catalunya.

L'esdeveniment ha iniciat amb un debat al voltant de "Els atributs de l'oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen i les seves bondats" dirigit pel doctor Rafael Codony, Catedràtic de la Universitat de Barcelona i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.

A continuació s'han lliurat els premis Denominacions d'Origen Catalanes d'Oli. El premi al cuiner, restaurador o gastrònom que amb la seva tasca hagi contribuït a donar a conèixer els olis d'oliva verge extra, s'ha concedit a Jeroni Castell, cap de cuina del restaurant Les Moles, per la seva aposta per l'ús de productes de qualitat i proximitat com a tret distintiu, i especialment per la difusió de l'oli d'oliva verge extra que considera imprescindible a la seva cuina.

El Premi Denominacions d'Origen Catalanes d'Oli a l'investigador, professional o dirigent que amb la seva labor hagi contribuït a descobrir i promoure els efectes beneficiosos de l'oli d'oliva verge extra, s'ha concedit a Eduard Escrich en reconeixement a l'àmplia tasca desenvolupada com a investigador i docent de la Universitat Autònoma de Barcelona en la recerca dels efectes beneficiosos del consum de l'oli d'oliva verge extra.

Finalment el Premi Denominacions d'Origen Catalanes d'Oli a l'entitat, institució o grup que hagi destacat en la seva tasca de difusió dels olis d'oliva verge extra s'ha concedit al Grup Bon Preu, representat per Joan Font i Fabregó, president d'aquesta empresa familiar del sector de l'alimentació, en reconeixement a la defensa dels productes del territori i l'oli verge extra en la seva política d'empresa

Els premis volen reconèixer els professionals, investigadors, cuiners i institucions que han destacat en la seva tasca de difusió de l'oli d'oliva verge extra. Els premis van néixer l'any 2011 amb l'objectiu de promocionar l'oli verge extra amb aquest distintiu de qualitat i donar-los a conèixer en les grans àrees de consum.

Els premis estan impulsats per les cinc DOP del país, que representen a agricultors, cooperatives i molins elaboradors inscrits als registres d'aquestes Denominacions d'Origen. En aquest sentit l'acte és un reconeixement a tot el sector i també és una trobada del sector agroalimentari català.

L'esdeveniment, ha estat conduit per Xavier Graset -periodista i actualment presentador al canal 3/24- en el Museu d'Arqueologia de Catalunya on ha coincidit amb una exposició dedicada al vi grec a Catalunya, i en la que es tracten temes com el conreu de la vinya en l'antiguitat i el paper que el vi, l'oli i el pa jugaven de forma essencial en la societat grega i la romana..

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article