Projecten impulsar una ILP demanant la no renovació de les centrals nuclears


S'ha posat en marxa una campanya, que en principi ha de durar dos mesos, per captar l'interés social en promoure una ILP en contra de la renovació de permisos de funcionament a algunes nuclears que operen a l'estat espanyol. Passat aquest temps, els promotors de la ILP 'Per un 2020 lliure de nuclears' avaluaran els resultats per decidir si es tira endavant la iniciativa legislativa popular. A Catalunya, hi ha pendent de renovació al 2020 els reactors de centrals com Asco 1, Ascó 2 i Vandellós 2.

Entre el 2020 i el 2021, sis dels set reactors nuclears que hi funcionen actualment han de renovar el permís per a continuar 10 anys més, tres d'ells (Ascó 1, Ascó 2 i Vandellòs 2) són a Catalunya, si les empreses elèctriques aconsegueixen aquesta renovació hauran fet un pas de gegant per allargar el funcionament a 60 anys, segons defensen els promotors de la iniciativa.

Ara, un grup de voluntaris vol posar en marxa una campanya per a fer difusió, fer entrevistes, enquestes a entitats socials, culturals i diversos col·lectius per captar la sensibilitat social a l'entorn de la temàtica. Per això, han llançat un qüestionari on s'expliquen els avantatges de no renovar els permisos de funcionament nuclears, i fa preguntes sobre el nivell de suport o compromís que poden oferir.

Pots respondre el qüestionari omplint-lo en format word i enviant-lo per correu electrònic a [email protected] o bé com a formulari en aquest enllaç.

El col·lectiu que en aquests moments està treballant l'enquesta sota el nom GRUP PROMOTOR ILP PER UN 2020 LLIURE DE NUCLEARS, es reuneix cada dilluns, de 18 a 20 hores, a l'Associació de Veïns d'Hostafrancs.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article