Els disruptors endocrins ocupen un espai important en l'economis dels EUA


Els danys provocats a la salut de la població nordamericana que s'associen a l'afectació pels disruptors endocrins han estat valorats en 340 milions de dòlars l'any, uns 300 milions d'euros. Les dades formen part d'un estudi que ha estat publicat a la revista especialitzada en salut, The Lancet, i té en compte els efectes que generen aquestes molècules integrades en molts dels objectes quotidians  i que deriven en trastorns relacionats amb obesitat, diabetis, trastorns en la fertilitat o trastorns neuroconductuals.
Un altre estudi publicat fa poc també posava xifres als efectes d'aquests elements en l'economia europea, en aquest cas arribava a 157 milions d'euros l'any.

Els disruptors endocrins  són un tipus de molècules (bisfenol, dioxines, ftalats, etc.) que interfereixen el sistema hormonal dels humans i que estan presents en alguns pesticides que utilitza l'agricultura, dissolvents i plàstics, cosmètics i podructes d'envasar aliments.

L'estudi publicat a The Lancet valora en 340 milions de dòlars el cost dels danys causats a la salut de les persones que han tingut alguna mena d'exposició als disruptors del sistema hormonal.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article