Inaugurat a Manresa el curs ‘Agrocupa’t’ per a joves aturats amb metodologia innovadora de ‘serious game’


El sindicat Unió de Pagesos ha inaugurat aquesta setmana a Manresa el curs Agrocupa’t, un projecte de formació d’Innovació i Gestió de l’Empresa Agroalimentària per fomentar l’emprenedoria agrària adreçat a joves aturats, que incorpora la metodologia innovadora de serious game (joc formatiu). A través d’aquesta metodologia els joves passaran nivells que són mòduls formatius, compliran missions i resoldran enigmes que els permetran descobrir el seu potencial i impulsar la seva carrera professional. El curs inclou màrqueting digital, bases econòmiques de l’empresa agrària, internacionalització, aspectes legals de l’explotació, fiscalitat i aspectes laborals de l’empresa agrària, bases econòmiques, habilitats innovadores per a l’emprenedor, política agrària, inserció laboral, sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere i formació tècnica agrària.

El curs dóna accés a un diploma universitari que es pot convalidar amb el procés d’incorporació a l’empresa agrària del Departament d’Agricultura. La formació és gratuïta i s’impareix des del 19 de setembre al 2 de desembre d’enguany en grups a Vallfogona de Balaguer (Noguera) i Manresa (Bages), i està previst que a finals de setembre comenci a Valls (Alt Camp), Gandesa (Terra Alta) i Amposta (Montsià).

El curs, presencial i online, contempla visites a una fira internacional i a explotacions i empreses, i, com a part del projecte, un assessorament als joves que vulguin orientar el seu futur al sector agroalimentari.

Agrocupa’t és un projecte impulsat per Unió de Pagesos, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura i la Universitat de Manresa. 


www.agrocupat.cat

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article