L'experiència d'una jove bagenca en el Servei de Voluntariat Europeu protagonitza un vídeo de la CE


Rut Martí, de Castellfollit del Boix, va participar en un programa de Voluntariat Europeu en un centre de joventut de Tullamore, Irlanda.  La sèrie #HistòriesUE commemora el 30è aniversari de l'adhesió amb vídeos que mostren l'impacte que té Europa en la vida dels ciutadans. Els protagonistes expliquen en dos minuts el seu projecte professional o vital, en una serie de 12 vídeos.

La jove musicoterapeuta Rut Martí va marxar a Tullamore, Irlanda, per participar en el Servei de Voluntariat Europeu. Es tracta d'una iniciativa que forma part del programa Erasmus Puls i que  permet als joves  desenvolupar les seves capacitats col·laborant en la feina diària de diverses organitzacions. Durant l'any que va ser a Irlanda,  Martí va col·laborar en un centre de joventut de Tullamore ajudant joves amb problemes d'inclusió a través de la música. La seva experiència protagonitza un nou capítol de la sèrie #HistòriesUE

#HistòriesUE és una sèrie de vídeos que commemora els 30 anys de l'adhesió d'Espanya a la Unió Europea amb un seguit d'històries personals protagonitzades per ciutadans i ciutadanes de Catalunya i les Illes Balears.

El vídeo, de 2 minuts, es pot veure al canal de Youtube de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

El Servei de Voluntariat Europeu
El programa Erasmus+ ofereix als joves l’oportunitat de participar en programes de voluntariat amb l’objectiu que desenvolupin les seves capacitats tot col·laborant en la feina diària d’organitzacions que es dediquin, entre d’altres coses, a l’assistència social, la protecció del medi ambient o la cultura. D'aquesta manera, els joves compromesos d'entre disset i trenta anys poden demostrar el seu compromís social i treballar donant suport a tota mena de causes dins i fora de la Unió Europea.
Més informació sobre el Servei de Voluntariat Europeu

30 anys de projectes fets realitat
La sèrie #HistòriesUE està formada per dotze vídeos curts que mostren el vessant més personal de l'impacte que la UE ha tingut en la vida real dels ciutadans. Des de començament d'any, i coincidint amb el 30è aniversari de l'adhesió a la Unió Europea, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona està emetent cada mes un d'aquests vídeos. Entre els protagonistes de les històries hi ha una parella de científics que han pogut tornar dels EUA per continuar la seva recerca a Europa gràcies a un ajut del Consell Europeu de Recerca; el fundador d'una petita empresa d'innovació que ha aconseguit fons per desenvolupar un dispositiu que permeti fer viatges a l'espai; un jove agricultor que ha posat en marxa la seva explotació agrària a l'Empordà o una parella formada per una igualadina i un berlinès que es van conèixer d'Erasmus i que acaben de tenir un fill.

Els protagonistes expliquen en dos minuts el seu projecte professional o vital, un projecte que d'alguna manera ha estat possible gràcies a la Unió Europea. Darrera de cada història hi ha una il·lusió personal i el suport d'algun dels diferents programes europeus d'impuls a la formació, la cultura, la recerca, el desenvolupament rural o l'emprenedoria, entre d'altres

El mes de gener es va llançar el tràiler de la sèrie, i des de llavors s'ha emès la història d'en Nelson, un jove que va marxar a Brussel·les amb una beca Leonardo i que s'hi va quedar a viure; la d'Isabel Coixet, que fa referència al programa MEDIA de suport al sector audiovisual europeu; la dels fesols de Santa Pau, que han estat el darrer producte en obtenir la Denominació d'Origen Protegida europea, la de la 'família Erasmus' amb en Jacob, la Mireia i en Max; la d'en Carles Oliver, un arquitecte formenterenc que utilitza la posidònia marina com a aïllament natural; la de zero2 infinity, una empresa innovadora que ha rebut fons europeus per fer arribar un globus a l'espai; la de dos científics, l'Albert i l'Elisenda, que han tornat dels EUA a fer recerca a Catalunya gràcies a una beca del Centre Europeu de Recerca; i la de La volta, un mercat d'art KM0 que ha ajudat a reactivar el barri de Sant Narcís, a Girona.

Aquí podeu veure el vídeo:

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article