Nous carrils bici a Barcelona ciutat


El consistori de Barcelona ha aprovat la construcció de cinc nous carrils bici que ja han iniciat les obres i abans d'acabar l'any se'n crearan 14 més. La intenció és que al 2018 s'arribi al doble dels 116 km existents.

Aprofitant la disminució del trànsit a la ciutat, a l’agost s’han començat a habilitar cinc nous carrils bici, ubicats al carrer de Numància, a la travessera de Gràcia (tres trams) i entre l’avinguda Diagonal i Esplugues de Llobregat. Durant el 2n semestre se’n crearan catorze més, la majoria sobre la calçada, dels quals sis seran als barris de Sant Martí.

L’ajuntament de Barcelona vol així dinamitzar la mobilitat sostenible i la reducció de la contaminació, i per aconseguir-ho la voluntat és que al 2018 hi hagi una xarxa de 308 km de carrils bici. En relació als 116 km existents l’any 2015, això implica un increment del 165%, cosa que provocarà que el 95% de la ciutadania disposarà d’un carril bici a menys 300 metres de distància.

També s’ampliaran fins a 30.000 les places d’aparcament de bicicleta, en una operació que en conjunt implicarà la inversió de 32 milions d’euros.

L’aposta del transport sostenible

Des de començament d’any fins ara s’han enllestit quatre carrils bici als carrers de Can Bruixa – Marquès de Sentmenat i al de Joan Güell, a les Corts; de Múrcia, a Sant Andreu, i de la Jota, a Nou Barris.

Aquestes actuacions es fan juntament amb d’altres com l’habilitació de més aparcaments per a bicicletes, la pacificació de carrers, les zones 30 o les superilles. Darrerament també s’han creat uns pictogrames nous per senyalar els carrils bici bidireccionals.

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha destacat que la bicicleta és el transport que més creix a la ciutat, amb increments del 6% i el 7% anuals.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article