La Creu Roja anima la ciutadania a organitzar un àpat solidari per a l'alimentació infantil


Per primera vegada, la Creu Roja a Catalunya impulsa la iniciativa "Entaula't" per animar la ciutadania a organitzar un àpat solidari en favor dels seus projectes d'alimentació infantil. La campanya es presenta a l'espai Chef Caprabo, empresa col·laboradora amb l'Aliança. Enguany, la iniciativa destinarà tot el recaptat a l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil de la Creu Roja. La campanya ha permès recaptar més d'1 milió d'euros per a 113.175 ajuts alimentaris infantils en dos anys i a partir d'ara se centrarà en els infants en situació de pobresa severa.

La Creu Roja a Catalunya organitza per primera vegada la iniciativa "Entaula't", amb què anima la ciutadania a organitzar un àpat solidari per a l'alimentació infantil. La Creu Roja convida així totes les persones que organitzin i assisteixin a àpats solidaris a fer una aportació en favor dels projectes d'alimentació infantil de la Creu Roja.

La iniciativa Entaula't s'ha presentat conjuntament amb Caprabo al seu Chef Caprabo, un espai de creació i difusió de continguts relacionats amb el món de la cuina i la gastronomia, situat al Centre Comercial de L'Illa Diagonal de Barcelona. Caprabo és una de les empreses que col·laboren amb els projectes d'alimentació infantil i altres campanyes de la Creu Roja i, en aquesta ocasió, ha cedit aquest espai per presentar "L'Entaula't'".

Mitjançant la iniciativa "Entaula't", la Creu Roja vol involucrar la ciutadania en una acció col·lectiva, d'una manera divertida, dinàmica i participativa, convertint un fet quotidià, com un dinar o un sopar, en un gest solidari. Les persones interessades en organitzar un àpat solidari, ja sigui a casa seva o en d'altres espais (entitats, associacions... a què estiguin vinculades) es poden informar a través del web www.entaulat.org. A través d'aquest web, les persones convidades a l'àpat solidari també podran fer les donacions (mínim de 10 euros per persona) i, tenint en compte que tot es vehicula a través d'una plataforma on-line, l'àpat es pot organitzar a qualsevol lloc, no necessàriament a Catalunya. L'àpat solidari es podrà fer des del 10 de juny fins el 10 de juliol.

La iniciativa "Entaula't" s'emmarca en la campanya de l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil. L'Aliança, iniciada el maig de 2014, pretén cercar el suport de la ciutadania, empreses, entitats o administracions per garantir l'accés a una alimentació suficient, adequada i saludable dels infants en situació de vulnerabilitat. Després d'haver recaptat més d'1 milió d'euros i repartit 113.175 ajuts alimentaris, la Creu Roja inicia ara una segona fase d'aquesta campanya, que se centrarà en la lluita contra la inseguretat alimentària severa, que es dóna quan tant adults com infants no poden ingerir ni prou quantitat ni prou varietat d'aliments. La pateixen 1 de cada 5 famílies amb fills i filles ateses en programes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja.

Més informació

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article