La millor coca artesanal de Catalunya


El concurs 'Les nostres millors coques' proclamarà aquest dijous 9 de juny quina serà la millor coca de pastisseria de Cataluna. El concurs promogut per Catalunya Ràdio i el diari Ara vol reivindicar la coca artesanal que encara molts forns i pastisseries del país elaboren, seguint en la majoria dels casos receptes tradicionals.

El certamen premiarà també les millors coques per votació popular i donarà a conèixer els guanyadors durant un programa especial de La Tribu de Catalunya Ràdio que s'emetrà des de Sant Julià de Vilatorta el dijous 9 de juny.
El jurat, que encapçala Nandu Jubany, Albert Franquesa i el gastrònom Pep Palau, haurà d'escollir entre les coques elaborades per desenes de forners de tot el país que es trobaran a la plaça Major de Sant Julià de Vilatorta i que han passat a la fase final.
Concedirà dos premis, un a la millor coca dolça i un altre a la salada.
Per altra banda, seguint les mateixes categories, es concediran dos premis més a partir dels vots dels usuaris del web que conté el centenar de coques finalistes del concurs: http://interactius.ara.cat/coques/.
Als guanyadors se'ls donarà un segell que podran posar al seu establiment a banda de la difusió que obtindran per haver guanyat el certamen.
El concurs vol reivindicar la coca artesanal que encara molts forns i pastisseries de Catalunya elaboren seguint, en molts casos, receptes que tenen més de mig segle. El web de les coques finalistes posa de manifest la gran varietat de receptes d'aquest menjar català universal i els seus mètodes d'elaboració. Hi trobem des de la clàssica coca de forner fins a la de vidre i la de Sant Joan passant per les coques de recapte, més
característiques de les comarques de Lleida i de Tarragona.
Hi ha participants de gran part de la geografia catalana: des del Ripollès fins al Baix Ebre i del Pallars Jussà al Baix  Empordà passant per les comarques de la Catalunya central com Osona i el Bages i fins la costa central del Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article