Lliurament de Premis de Consumòpolis el concurs escolar sobre consum responsable


Sota la temàtica “Tu consumeixes: es fa igual a tot arreu?”, en aquesta 11a edició han participat 590 alumnes de primària i secundària de tot Catalunya, agrupats en 118  equips diferents.

Els guardons s’han repartit entre escoles de Lleida, Premià de Mar, Alella, Sant Carles de la Ràpita, Olesa, Terrassa i Capellades. El CEIP “Frederic Borràs”, de Lleida, ha obtingut el 1r Premi en la categoria de Primària, mentre que l’ IES d’Alella, s’ha fet amb el 1r Premi en la Categoria de Primer Cicle d’ESO, i l’ INS Can Roca, de Terrassa, amb el 1r Premi en la categoria del Segon Cicle d’ESO.

Des de la primera edició de Consumòpolis, al curs 2005-2006, l’ACC ha participat en l’organització. En aquestes 11 edicions, 9.945 estudiants catalans han participat, formant 1.985 equips.

La directora de l’Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera, ha lliurat aquesta setmana els premis del concurs escolar sobre “Consum Responsable Consumòpolis 11” als grups d’alumnes i a les escoles que han resultat guanyadores en la fase autonòmica de l’edició d’enguany. L’acte ha tingut lloc a la seu de l’Agència Catalana del Consum a Barcelona, amb l’assistència dels guanyadors i els seus professors.

En aquest curs 2015-2016, han participat en el concurs un total de 590 alumnes d’arreu de Catalunya. A l’inici del curs escolar s’hi van inscriure a Catalunya 118 equips. Aquests equips han estat coordinats pels seus professors d’educació primària i secundària d’escoles de tot el territori.

La finalitat del concurs és doble. D’una banda, vol sensibilitzar els escolars catalans de la importància que les seves decisions de consum siguin conscients, crítiques, solidàries i responsables i, d'altra banda, pretén fomentar la participació dels centres educatius a través del professorat i dels alumnes, en activitats vinculades amb l’educació dels consumidors.

El concurs té dues fases: una d'àmbit català  i una altra, d'àmbit estatal. En la fase catalana, organitzada i gestionada per l'Agència Catalana del Consum, a través de l’Escola del Consum de Catalunya, els participats han hagut de superar dos parts. La primera part són proves de caràcter pedagògic i lúdic, que s’han hagut de resoldre a través d’un joc interactiu –anomenat  Consumópolis-  des del web de l'ACC (www.consum.cat).

La segona part ha consistit en la realització d’un vídeo on es compara la forma de consumir segons les realitats de dues cultures diferents. Els estudiants de primària han comparat aspectes relacionats amb l’alimentació, i els de secundària, el consum d’oci o la compra de productes o serveis.

Escoles de Lleida, Premià de Mar, Alella, Sant Carles de la Ràpita, Olesa, Terrassa i Capellades, guanyadores en les diferents categories.

El concurs té tres nivells de participació: escolars de 3r cicle d'Ensenyament Primari, escolars de 1r cicle d'ESO i escolars de 2n cicle d'ESO. Els equips estan formats per 5 alumnes de centres escolars catalans públics, concertats i privats, coordinats i representats per un professor o professora. El concurs es va iniciar l’octubre passat coincidint amb el començament del curs escolar 2015-2016 i s’hi van inscriure 590 alumnes, agrupats en 118 equips.

Aquests premis consisteixen en un diploma per a tots els membres dels equips guanyadors. A més, els guanyadors del 1r premi reben 1.000 euros pel centre escolar i la participació a la fase estatal del concurs per als guanyadors. Els segons i tercers guardonats obtenen 600 i 300 euros, respectivament. Els guanyadors dels primers premis de les diferents categories, participaran ara a la fase estatal del concurs que organitza el Ministeri de Sanitat i Consum a través de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició. Competeixen amb els guanyadors d’altres comunitats autònomes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article