El FADfest 2016 prepara un Assaig General que posarà a prova la sostenibilitat alimentària de Barcelona


Del 6 al 12 de juny es prepara a Barcelona una nova edició del FADfest que, si d'una banda serà el marc del lliurament de premis al millor disseny de l'any i d'una exposició dels treballs finalistes, de l'altra està preparant un esdeveniment que vol avaluar Barcelona com a ciutat sostenible en l'aspecte alimentari. Al nou esdeveniment, presentat com 'Assaig General', es posaran en valor les capacitats de la ciutat tan de producció com de consum, sempre vinculades a l'aprofitament alimentari i el respecte al medi ambient.

El FADfest és el festival del diseny industrial, del diseny gràfic i de la comunicació audiovisual, de l'arquitectura, de l'interiorisme, de la moda, de l'art i l'artesania. En el certamen anual es premien els treballs més destacats en aquestes matèries i es treballa per apropar el disseny en general a la ciutadania. Enguany però el festival prepara un repte que es concretarà en una rua i un gran àpat que posaran a prova la ciutat.
L’Assaig General, tal com s'anomena la iniciativa, és un projecte en el que han participat la PAA (Plataforma Aprofitem els Aliments), l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB), la Fundació Alicia, els cuiners Ada Parellada i Sergi de Meià i nombroses entitats del teixit comercial barceloní, veïnal, associatiu, cooperatiu i activista dels barris que envolten a la Plaça de les Glòries.

L’Assaig General se celebrarà el proper 11 de juny de 2016 als Jardins d’Elisava (C/ Badajoz - C/ Avila). Aquest dia es posarà a prova la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat alimentària. Serà un esdeveniment gastronòmic per demostrar que es pot, ambiental i socialment, ser més sostenible. Tot plegat de la mà d’aquells que porten molts anys treballant en altres maneres de produir i consumir, amb la implicació dels barris de l’entorn de la Plaça de les Glòries i utilitzant les capacitats del disseny de generar processos, espais, missatges i objectes que modifiquin els nostres hàbits de consum.

A la ciutat de Barcelona hi ha moltes iniciatives que des de moltes vessants treballen pel menjar sostenible. Teixit associatiu, iniciatives privades o col·lectives, moviments socials interconnectats que van des de l’escala internacional a la de barri, universitats i centres de recerca que estan realitzant una tasca clau per a desenvolupar i integrar de manera interdisciplinar respostes als reptes al menjar sostenible, campanyes públiques que donen suport a un sistema alimentari divers, just, resilient i saludable.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article