La UPF experimenta amb les cobertes verdes dels edificis


La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha transformat la coberta de l’edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella en un espai verd. El projecte inclòs en el Compromís de Barcelona pel Clima, vol contribuir a fer dels espais urbans de la ciutat zones més ecològiques i sostenibles.

El campus de la UPF és molt urbà, amb pocs espais verds i amb aquest projecte es pretén fer una petita aportació a que la ciutat ampliï els espais ajardinats. La coberta verda és un espai d’experimentació on s’estudia quins substrats són més adients per a l’espai. A més, també s’hi realitzen proves relacionades amb l'adaptació de diferents herbes naturals, com la lavanda, s'adapten a un espai com aquest.

Amb les dades obtingudes els tècnics promotors tindran una visió més aproximada a la materialització de futures cobertes verdes o bé agrícoles dins de l'espai urbà. La iniciativa, que es duu a terme amb la col·laboració d’EixVerd i altres universitats, s’emmarca en el Compromís de Barcelona pel Clima, i a través d'aquests espais aconseguir avantatges, com la millora de la qualitat de l’aire, la captura de diòxid de carboni, l’aïllament acústic, la biodiversitat urbana o la producció agrícola.

Dins del mateix programa, i encara en fase de disseny, hi ha la coberta agrícola del Dipòsit de les Aigües, que inclourà un hort urbà del voltant de 3.000 metres quadrats que gestionaran persones amb risc d'exclusió social.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article