Objectiu crear una norma per lluitar contra la pobresa energètica


 El Conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget ha assegurat aquest matí a RAC1 que "Catalunya tindrà una norma per lluitar contra la pobresa energètica perquè es tracta d'un problema social, no del sector energètic". Baget ha recordat la vigència de la Llei de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, i lamenta la voluntat recentralitzadora de l'Estat per evitar les competències de Catalunya.

 El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat avui que “la sentència del Tribuna Constitucional no tindrà cap conseqüència" i que "Catalunya tindrà una norma per lluitar contra la pobresa energètica” en qualsevol escenari.

En una entrevista al programa ‘Via lliure’ de RAC1, Baiget ha explicat que “estem davant d’un problema que no és del sector elèctric, sinó de l’àmbit social, i Catalunya té plenes competències i pot legislar en aquesta matèria”. El conseller ha deixat clar que, a dia d’avui, els consumidors vulnerables a Catalunya segueixen protegits perquè està en vigor la Llei  de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, aprovada el juliol de 2015.

Baiget ha recordat que el Govern de Catalunya va aprovar, el desembre de l’any 2013, un decret “amb les primeres mesures per a la protecció dels consumidors en situació de vulnerabilitat davant la interrupció dels subministraments bàsics”. Com que aquesta norma va ser cautelarment suspesa pel TC degut a un recurs del Govern de l’Estat, el desembre de 2014 es va aprovar una nova llei per “mantenir aquesta protecció i crear un Fons de Solidaritat Energètica, que també està cautelarment suspesa pel mateix motiu”, ha continuat Baiget. El conseller ha detallat que la vigent Llei  de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, aprovada el 2015, està “en l’habitual procés de negociació entre el Govern de Catalunya i el de l’Estat, en un tràmit previ a qualsevol al recurs d’inconstitucionalitat”.

Finalment, el titular d'Empresa i Coneixement ha lamentat “que l’Estat fa servir la llei i determinats conceptes, com unitat de mercat, com a instruments per evitar que Catalunya utilitzi les seves competències en tots els àmbits”.
 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article