Milà es planteja pagar als treballadors per anar en bicicleta a la feina


La ciutat del nord d'Itàlia ha patit alts nivells de contaminació pel trànsit motoritzat a principis de mes i les autoritats municipals es plantegen ara emmirallar-se en altres iniciatives de ciutats europees i premiar econòmicament als treballadors que optin per anar a la feina en bicicleta.

Milà i d'altres ciutats italianes com Roma van assolir alts nivells de contaminació durant les primeres setmanes de febrer i el govern ha buscat solucions  en matèria de mobilitat sostenible. Si la iniciativa s'acaba consolidant, Milà seria la segona ciutat italiana en posar en pràctica la mesura, després de Massarona. Milà però ja afectaria major nombre d'usuaris ja que la ciutat té més de 1.2 milions d'habitants i és un dels motors econòmics del país.
Algunes veus discrepants davant del projecte plantegen que la solució no passa només per pagar els treballadors que agafin la bici per anar a la feina, també cal invertir en l'adequació de les infrastructures perquè siguin més accessibles. Posen d'exemple la ciutat de Copenhaguen, una de les ciutats europees amb millors infraestructures per a ciclistes. Alguns estudis publicats asseguren que només un 6% dels habitants de la ciutat nòrdica agafen la bicicleta per estalviar despesa, la gran majoria, un 56 %, ho fan perquè  és més ràpid i accessible anar en bici que en vehicle motoritzat, un 19 % assegura que hi va perquè li permet fer exercici i només un 1%  diuen que van en bici per motivació ambiental.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article