Copenhague: Objectiu tots els terrats verds


L'aprofitament de l'aigua de pluja, un espai on plantar horts urbans, la reducció de les temperatures a la ciutat o la millora de la qualitat de l'aire just on es concentra més trànsit són algunes de les motivacions que han fet plantejar a les autoritats daneses una nova utilitat pels terrats i terrasses urbans. D'aquí el projecte que la totalitat dels terrats de la seva capital siguin espais verds en un termini de 10 anys.

Copenhague serà així la segona ciutat en prendre aquesta mesura, després de Toronto (Canadà). Actualment la capital danesa té 20.000 metres quadrats de terrats susceptibles d'acabar sent espai verd l'any 2025. Fins al moment hi ha un total de 30 edificis que tenen teulats amb construccions de vegetació, amb la nova llei es preveu que cada any s'integraran 5.000 metres quadrats al projecte.

En d'altres països europeus hi ha iniciatives similars però més flexibles. Per exemple, a Suissa és ja obligatori que els terrats dels edificis de nova construcció tinguin cobertura vegetal.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article