Ofensiva per resoldre el frau massiu de la sortida a borsa de Bankia


L'associació de consumidors Aicec-Adicae registra aquest dimarts a Madrid l'arbitratge de consum col·lectiu, una via ja existent i regulada que permetria la devolució íntegra dels estalvis. Bankia haurà de pronunciar-se si accepta l'arbitratge de consum col·lectiu iniciat per l'organització d'usuaris de banca, tal com es preveu a la normativa.

Adicae lamenta en un comunicat la lentitud i la falta de transparència de les negociacions del Ministeri d'Economia amb Bankia, en relació a una possible solució al frau massiu de la sortida a borsa de Bankia. L'associació d'usuaris de banca Aicec-Adicae li retreu al govern que no s'ha escoltat als afectats ni als seus legítims representants, pel que aquest dimarts activarà els mecanismes legals que impulsin una solució justa pel 100% dels més de 340.000 petits estalviadors perjudicats.
Per una banda, l'agrupació de consumidors i usuaris registrarà a la seu de l'AECOSAN (Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición) a Madrid, l'arbitratge de consum col·lectiu, un instrument recollit al Sistema Arbitral de Consum. S'aplica així una eina legalment prevista i que ofereix les màximes garanties als consumidors.
Aquesta iniciativa evita que la fórmula que Bankia i el govern central afirmen estudiar, de manera que reforça el caràcter imparcial i col·lectiu del mecanisme de resolució extrajudicial.
Aicec-Adicae assegura que la solució per als consumidors no pot esperar més, mentre que De Guindos especula amb mesures parcials i compensatòries, enlloc de dictaminar la devolució íntegra dels estalvis, tal com ha dictat el Tribunal Suprem.
D'altra banda,  i de manera paral·lela, Aicec-Adicae presentarà als jutjats de València, també aquest dimarts, una demanda judicial col·lectiva a la que s'hi podran afegir tots els afectats, i que evita la multiplicitat de procediments.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article