Quatre pimes catalanes reben finançament europeu per a projectes innovadors


La Comissió Europea ha donat a conèixer les petites i mitjans empreses de la UE beneficiàries de la darrera convocatòria de la fase 2 de l'SME Instrument, l'instrument del programa Horitzó 2020 que té l'objectiu d'impulsar, assessorar i finançar els projectes més innovadors de les pimes europees. Han estat seleccionades The Social Coin, de Barcelona, Lenz de Cornellà de Llobregat, Hydrokemos, de Torelló i Worldcoo de Barcelona.

Entre les 38 pimes seleccionades en aquesta convocatòria n'hi ha 4 de catalanes. Cada projecte podrà rebre fins a 2,5 milions d'euros (5 milions d'euros per a projectes relacionats amb la salut) per finançar el desenvolupament de projectes innovadors de diferents àmbits. Les empreses seleccionades, a més, també es beneficiaran de 12 dies de coaching.

Espanya és el segon Estat de la UE (després d'Itàlia) on més ajuts s'han atorgat a pimes en aquesta convocatòria. De les 9 empreses espanyoles seleccionades, que estan a punt de rebre un total de 13,5 milions d'euros, 4 són de Catalunya: The Social Coin, Lenz, Hydrokemos i Worldcoo. (Vegueu més informació sobre aquestes empreses a l'annex)

El 17 de setembre del 2015 la Comissió havia rebut 960 sol·licituds de de projectes corresponents a la fase 2 (innovació i plans empresarials) de l'instrument d'ajuda a les pimes; de totes les propostes un 3.4 % han estat seleccionades per poder rebre un ajut. En total la Comissió destinarà 33,5 milions d'euros per a pimes en aquesta convocatòria

Des de l'1 de gener del 2014, 331 pimes europees han estat seleccionades en el marc de la Fase 2 de l'SME Instrument. Espanya és l'Estat membre que encapçala el rànquing a nivell europeu amb 52 petites i mitjanes empreses innovadores. Al seu torn, Catalunya ja suma 14 pimes en la llista de petites i mitjanes empreses seleccionades en la segona fase de l'instrument.

Dotat amb uns 3.000 milions d'euros del 2014 al 2020, l'SME Instrument forma part del programa de Recerca i Innovació de la Comissió Europea ,l' Horizon2020. El seu objectiu és donar suport a aquelles pimes que vulguin créixer, desenvolupar-se i internacionalitzar-se a través d'un projecte d'innovació.

El Programa està format per: la fase 1, que contempla l'avaluació de la idea i viabilitat del projecte; la fase 2 destinada al desenvolupament, demostració i replicació en el mercat  i la fase 3, centrada en la comercialització del projecte.

Empreses:  

-The Social Coin -Human City Platform- de Barcelona. Una plataforma de Ciutat Humana pensat per a ajuntaments per potenciar el compromís i la participació ciutadanes. Per innovació en model de pimes.

- Lenz (SLICEWATCH) de Cornellà de Llobregat. Monitorització de la textura de la carn per optimitzar el rendiment del tallat de la carn i reduir la carn desaprofitada en les línies de tallat o trossejat d'alta velocitat. Valorada per la producció i processament d'aliments eco-innovadors i amb eficiència de recursos.

- Hydrokemos de Torelló. Millorar, demostrar i comercialitzar la tecnologia Hydrokemos, el primer equipament completament net i eco-innovador per purificar l'aigua contaminada de nitrats. Valorada per l'impuls del potencial de les petites empreses per a la eco-innovació i un proveïment  sostenible de matèries primeres

- Worldcoo de Barcelona. Eina en línia per al microfinançament de les ONG's i projectes solidaris a través de l'e-commerce i altres plataformes virtuals. Valorada com a innovació de model de negoci a les pimes

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article