Un informe de l'ONU recomana un canvi en la dieta enfocat a la disminució del consum de carn


Un informe de l'ONU assegura que ja comença a ser necessari un canvi en la dieta occidental amb gran consum de carn per salvar el món de fam, de pobresa energètica i dels pitjors impactes derivats del canvi climàtic. En parla The Guardian en un article on destaca com l'ONU fa una projecció sobre la població que es preveu que tindrà el planeta l'any 2050, que es calcula que sobrepassarà els 9 mil milions d'habitants. Amb aquesta base, l'informe assegura que el consum de carn i làctics a nivell global és insostenible.

Segons l'informe del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) panell internacional de gestió sostenible dels recursos,  "S'espera que els impactes de l'agricultura poden augmentar substancialment a causa del creixement de la població i el cada vegada més gran consum de productes d'origen animal. A diferència dels combustibles fòssils, és difícil buscar alternatives", la proposta que fa el document és estendre una dieta que redueixi cada vegada més els productes d'origen animal.

Professor Edgar Hertwich, l'autor principal de l'informe, afirma que els productes animals causen més dany que els productes derivats de la construcció com ciment, plàstic o metalls, assegura que els cultius per als animals són tan perjudicials per al medi com els combustibles fòssils.

Segons el document, l'agricultura, en concret els productes carnis i lactis, representen el 70% del consum mundial d'aigua dolça, el 38% de l'ús total de la terra i el 19% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle del món.

L'any passat l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació va dir que la producció d'aliments hauria d'augmentar a nivell mundial en un 70% el 2050 per alimentar la població en alça en el món. El panell diu que els guanys d'eficiència en l'agricultura es veuran aclaparats pel creixement de la població que s'espera.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article