Global Chance Award o l'impuls de l'economia circular aplicada a la moda


La companyia sueca H&M ja porta temps promovent iniciatives vinculades a la sostenibilitat aplicades a la moda. Fa quatre anys ja va fer el llançament de la seva primera col·lecció ètica, la 'Conscious Collection', i ara, la marca de roba s'ha proposat impulsar l'economia circular en la indústria tèxtil. Una de les iniciatives ha estat la creació del Global Chance Award que, dotat amb un milió d'euros, pretén facilitar la posada en pràctica de les cinc propostes més rellevats i originals que promoguin el canvi de conceptes en el món de la moda.

La marca de moda sueca té la intenció d'impulsar la introducció dels principis de l'economia circular en la indústria de la moda. H & M ja ha iniciat aquest procés amb la posada en marxa fa dos anys d'un servei de recollida de roba usada a les seves botigues. Resultat: més de 18 milions de kg de tèxtil recollit en un any. Això va permetre a finals de 2013 dissenyar les col·leccions fetes amb un 20% de cotó reciclat. Per al 2015, l'objectiu és augmentar en un 300% el nombre de peces fetes amb aquest percentatge de tela reciclada.

El que s'anuncia ara per part dels ideòlegs de la marca sueca és la intenció de fomentar el desenvolupament d'idees ecològiques per a una economia circular aplicada a la moda, i llança el Global Chance Award. Aquest concurs és obert a tothom amb un sol objectiu: trobar les idees més rellevants i agosarades per a iniciar un canvi de conceptes en el món de la moda. Les iniciatives ja es poden presentar al web del concurs i es poden votar fins al 31 d'octubre. Un jurat d'experts triarà les cinc idees guanyadores, que compartiran un premi d'un  milió d'euros i l'accés a un suport per a materialitzar la innovació. Hi col·laboraran la consultora Accenture i l'Institut Reial de Tecnologia KTH d'Estocolm. Com a premi addicional, els guanyadors tindran accés a un programa de capacitació i entrenament d'un any. L'objectiu final és crear un nou enfocament de la cadena de valors i els mètodes de disseny, producció, transport, compres amb l'aprofitament de recursos i el reciclatge com a eix central.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article