Desafien el Govern espanyol reunint en menys de 30 dies més de 500.000 euros per produir la seva pròpia electricitat


La gesta l'han aconseguit 550 persones amb l'objectiu de produir i utilitzar la seva pròpia energia verda. Generació kWh és el nom d'aquest projecte innovador d'autoconsum col·lectiu que creix sense parar des de la seva creació,  i que pretén generar els kilowatts hora d'energia verda necessaris per proveir aproximadament 4.000 llars espanyoles. Aquesta fórmula està revolucionant el concepte d'inversió davant la retirada d'incentius que des del 2013 ha paralitzat els nous projectes d'energia renovable al nostre país.

El passat 2 de juliol es va presentar en roda de premsa aquesta iniciativa, pionera al món, i es va signar el contracte amb l'empresa Energés Gestión Medioambiental per construir una planta fotovoltaica ubicada al municipi d'Alcolea del Río (Sevilla). Amb una inversió prevista de 2 milions d'euros, una potència de 2,16 MWp i una producció anual de 3.400.000 Kilowatts hora, la seva generació elèctrica equival a la demanda d'unes 1.300 llars.

La planta fotovoltaica de Sevilla és el primer dels tres grans projectes d'energies renovables que es posaran en funcionament. S'aposta per un mix de diverses tecnologies com la fotovoltaica, l'eòlica i la minihidràulica, d'aquesta manera aconseguiran ajustar-se a la seva corba de demanda i demostrar que un futur 100% renovable és possible. La inversió total prevista pels 3 projectes es de 5 milions d'euros.

Després de la supressió de les primes a les noves instal·lacions renovables, aquest és el primer projecte que es desenvolupa a l'Estat espanyol per bolcar electricitat verda a la xarxa, sense cap mena d'ajuda i fent front al recent impost a la generació (7% de la producció). Aquesta nova fórmula d'inversió permetrà a les persones sòcies de la cooperativa proveir-se de la seva pròpia energia, fàcilment i de forma col·lectiva.

Participar en la Generació kWh és fàcil. Entrant a la web www.generationkwh.org cada participant decideix la quantitat de diners que vol invertir i amb la suma de les inversions recollides s'impulsen els nous projectes renovables. A partir d'aquí i durant 25 anys cada inversor/a recupera el total de l'aportació realitzada i obté un petit estalvi a la factura de la llum perquè accedeix, a preu de cost, a l'electricitat verda produïda.

Som Energia (www.somenergia.coop) és una cooperativa de consum i producció d'energia verda sense ànim de lucre. El seu objectiu és construir un model energètic renovable en mans de la ciutadania des de la participació i la transparència. Amb només quatre anys d'existència compta ja amb gairebé 20.500 socis i sòcies repartits per tot l'estat espanyol organitzats en prop de 60 grups locals, supera els 25.800 contractes de llum verda (cada soci/a pot tenir més d'un contracte) i preveu per a aquest 2015 assolir els 15 milions d'euros de facturació.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article