Adicae denuncia Caixabank davant de la UE per discriminar els consumidors per raó de l'Estat d'origen


Es tracta de la continucació d'una primera denúncia presentada l'abril passat per part de l'associació d'usuaris Adicae, arran de la pràctica instaurada per l'entitat bancària segons la qual es cobren 2 euros per la retirada d'efectiu de caixers als no clients. Després que la Comissió Europea demanés informació a Caixabank sobre aquests cobraments, la resposta de l'entitat ha estat que només es farà als consumidors espanyols, segons informa Aicec Adicae.

Davant d'això, l'associació d'usuaris de banca  Adicae ha denunciat Caixabank davant el Banc d'Espanya, la Comissió Europea i l'Autoritat Bancària Europea (EBA) per la discriminació de l'entitat, contrària a la legislació europea.

L'Associació amplia i estén així les denúncies presentades a l'abril contra una pràctica que, a més diu en un comunicat, suposa aplicar una doble comissió per un mateix servei i altera la teòrica competència en el sector financer.

La denúncia complementa la que l'Associació va presentar ja en el passat mes d'abril davant de l'aplicació per part de Caixabank d'una comissió de 2 € per cada retirada en efectiu que els no clients de l'entitat realitzin en els seus caixers automàtics.

Després d'aquesta denúncia la Comissió va sol·licitar informació a Caixabank sobre el tema, i la resposta, segons Adicae, ha estat que  "no es cobrava aquesta comissió als estrangers".

La resposta, explica Adicae, obeeix al fet que la denúncia acusava l'entitat financera d'aplicar una comissió que afectava el desenvolupament del mercat interior a la UE i als drets dels consumidors no només del país sinó a tota Europa, sempre partint de la base que l'estat espanyol és una destinació turística important.

No obstant això, Aicec Adicae ha denunciat ara Caixabank per incòrrer ara de manera afegida en una vulneració del principi bàsic de no discriminació (en aquest cas per raó d'Estat membre d'origen) que les màximes normatives de la UE tenen establert com a element clau en la construcció europea.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article