Finestres Empordà col·labora en el projecte de Masoveria urbana de la Fundació SER.GI


La cooperativa Finestres Empordà, dedicada a la instal·lació de finestres, portes i altres tancaments i la Fundació SER.GI han signat un conveni de col·laboració que permetrà que l'empresa aporti i instal·li els seus productes en els habitatges del projecte de masoveria urbana que des de fa uns anys està desenvolupant l'entitat gironina.

Finestres Empordà, amb seu a Serra de Daró (Baix Empordà), s'ha volgut a acollir al programa de mecenatge de la Fundació SER.GI perquè comparteix la seva preocupació per la problemàtica de l'habitatge i vol contribuir a paliar-ne els efectes.

La seva aportació es concretarà en espècies i mà d'obra, fet que farà més efectiva la seva col·laboració, ja que el seu producte és necessari en molts dels habitatges que gestiona la Fundació SER.GI i d'aquesta manera l'entitat podrà disposar a preu de cost i instal·lades una bona quantitat de portes, finestres i altres tancaments.

La Fundació SER.GI està potenciant el seu programa de mecenatge per tal de poder establir col·laboracions amb empreses socialment responsables del territori. En aquesta línia ha obert un nou apartat a la seva web que permet a empreses i particulars col·laborar amb l'entitat.

El programa de mecenatge de la Fundació planteja diferents formes de col·laboració que proporcionen beneficis socials i avantatges fiscals a les empreses que s'hi acullen.

La masoveria urbana

El projecte de Masoveria Urbana, adreçat a persones i famílies en risc d'exclusió, que han perdut el seu habitatge degut a un desnonament o perquè no poden arribar a pagar un lloguer a preus de mercat. La Fundació SER.GI ha aconseguit habitatges per part de propietaris que es comprometen a l'abaratiment del cost del lloguer a canvi de que s'hi facin millores. Es tracta que els inquilins, amb la supervisió de la Fundació, s'ocupin de fer uns arranjaments acordats, com la millora del paviment, pintura, instal·lacions elèctriques, tancaments, enrajolats, etc. per poder disposar d'un preu de lloguer més econòmic.

Cal tenir en compte que la Fundació assumeix  el cost per a l'adquisició del material de reformes per a cada un dels pisos que se situa en uns mil cinc-cents euros,  a més la gestió de cada habitatge suposa uns mil vuit-cents euros addicionals per la gestió de la captació del pis, el contracte i els subministraments, l'acompanyament social de la família en el seu procés d'accés i manteniment de l'habitatge, les possibles incidències en els pagaments...

Al 2014 la Fundació  ha gestionat més de 250 habitatges, atenent a 3.807 persones. Actualment hi ha moltes famílies en exclusió social que fan demanda d'un habitatge i al mateix temps potencials propietaris disposats a posar un immoble al servei de l'entitat, ja sigui a mediació o a masoveria urbana.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article