Gemweb col·labora amb l'ajuntament de Reus per analitzar factures i contractes energètics de les famílies necessitades

Gemweb és una eina informàtica, de codi obert, que dóna suport a administracions públiques i empreses en la gestió de la facturació energètica. En aquests moments està desenvolupant un projecte de col·laboració amb l'ajuntament de Reus per combatre la pobresa energètica de 122 famílies, a través de l'anàlisi dels contractes i consums energètics.

Gemweb és una eina informàtica, amb un model d'innovació social i de codi obert, desenvolupat a partir d'una iniciativa de la UPC i l'ICAEN de fa més de vint anys per a donar suport a les administracions públiques i empreses en la gestió de la facturació energètica. L'objectiu és implantar un  model energètic sostenible, a l'abast de tothom.

En aquests moments, els impulsors del projecte han començat a treballar per combatre la pobresa energètica a través dels municipis i entitats del sector. Així, col·labora amb l'Ajuntament de Reus per a analitzar i estudiar els contractes i consums energètics de 122 famílies. Mitjançant aquesta avaluació es podrà saber en tot moment si el que tenen contractat compleix les seves necessitats de demanda energètica, o per contra, estan pagant més del que realment necessiten, a banda de poder esbrinar altres possibles errors o, fins i tot, la ineficiència d'equips que consumeixen de més.

Amb aquesta acció es pretén optimitzar la demanda energètica, reduir els gasos d'efecte hivernacle associats a la producció d'aquesta energia i els costs mediambientals que suposen.

El programari gemweb és una eina per a la gestió automatitzada de les factures i contractes d'electricitat, aigua i gas, de l'inventari de tots els comptadors energètics i per la planificació i seguiment de totes les estratègies de millora d'eficiència energètica que s'adoptin.

Per aconseguir-ho, l'eina disposa d'un potent motor de càlcul per fer anàlisis avançades, comparatives i simulacions a partir de les pròpies bases de dades (legislació actualitzada i històrica, meteorologia, ...) en una comunitat d'usuaris i professionals que comparteixen experiències, coneixement i, també, la seva informació.

Més informació


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article