Néix el Banc de Llavors de varietats locals de Catalunya


El Departament d'Agricultura crea el Banc de Llavors de varietats locals d'interès agrari de Catalunya. L'ens preservarà la biodiversitat cultivada  mitjançant la conservació de varietats locals. Aquesta iniciativa també dóna pas a que es conservin llavors lliurades per particulars o entitats i que estan en perill d'extinció. La creació del banc s’emmarca dins del Pla de la Biodiversitat Cultivada que el Departament va presentar el juliol de 2013.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), dins del Pla de Biodiversitat Cultivada, ha creat el banc de llavors per tal de preservar i conservar les varietats locals d’interès agrari de Catalunya, contribuint, així, a evitar la pèrdua constant de recursos fitogenètics de vital importància per a la sostenibilitat de l’agricultura i l’alimentació.

En el banc s’hi conservarà una mostra de llavors de les varietats locals que s’inscriguin en el Catàleg de varietats locals d’interès agrari de Catalunya. A més, s’obre la possibilitat de conservar llavors lliurades per particulars i/o entitats, de varietats que estan en risc de perdre's o que tenen un interès per a ser conservades, com a pas previ a la seva caracterització i inscripció en l’esmentat catàleg.

El banc està ubicat físicament a Lleida, en les instal·lacions del Laboratori de Llavors del Departament.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article