Seattle multarà els ciutadans que llencin menjar a les escombraries


Fins aquest punt han arribat les autoritats de la capital del nord-oest dels EUA per controlar i pressionar perquè els seus veïns deixin de llençar menjar al cubell de la brossa. La ciutat de 650.000 habitants ha començat a fiscalitzar els contenidors on les llars aboquen les deixalles per veure qui gosa llençar restes de menjar aprofitable. Una mesura a la que ha donat suport tres quartes parts dels veïns, segons explica el diari Washington Post.

Les autoritats municipals de Seatlle no en tenien prou amb que els seus veïns reciclessin un 56% dels seus residus, uns 400.000 tones l'any, i han pres aquesta mesura per aconseguir arribar a un 65%.

L'ordenança, aplicable tant a comerços com a particulars, encara que està en vigor des del gener, tan sols implica de moment una política d'avís: els cubells de brossa que s'han detectat amb restes orgàniques són assenyalats amb un gomet vermell. Serà a partir de juliol quan els habitants de Seattle s'enfrontaran a multes d'entre un i 50 dòlars per tirar menjar aprofitable a les escombraries, depèn de si és una llar unifamiliar, un comerç o una comunitat de veïns.

Els veïns que no es vegin en cor d'acabar-se el que tenen al plat i no vulguin ser multats, tenen una alternativa: L'ajuntament reparteix uns contenidors on llençar les restes dels plats, les restes de plantes i brancatge del jardí o cartrons que seran recollits per un camió de reciclatge. O bé, els donaran directrius per a crear el seu propi compostatge. Les restes recollides pel camió de reciclatge serviran per compostar parcs i jardins públics de la ciutat.

Seatlle, és la ciutat lider als EUA en reciclatge, segons explica el diari, i es proposa amb aquesta nova mesura iniciar un canvi de tendència al país. El 2012, darrer any en estadístiques sobre el tema, els nord-americans van generar prop de 35 milions de tones de residus orgànics que no van ser reutilitzats.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article