Ledmotive presenta al MWC una nova tecnologia LED connectada a internet que permet reproduir la llum del Sol


La companyia, spin-off de l’IREC, ha desenvolupat una tecnologia que reprodueix qualsevol espectre de llum, ja sigui la llum del Sol o artificial, amb totes les seves propietats físiques en el rang visible. Ledmotive és una de les 60 empreses presents a l’estand de la Generalitat en el Mobile World Congress. L’empresa de Sant Adrià de Besòs, que començarà a comercialitzar el producte la segona meitat de l’any, ha produït des del 2012 diversos prototips, un dels quals ha format part d’una exhibició a la National Gallery de Londres.

L’empresa catalana Ledmotive Technologies ha presentat al Mobile World Congress una nova tecnologia d’il·luminació LED intel·ligent connectada a Internet. Es tracta d’una aplicació mòbil que permet identificar qualsevol espectre de llum, ja sigui provinent del Sol o d’una font artificial, i reproduir-lo a l’instant en una làmpada desenvolupada per la companyia, situada en qualsevol punt del món.

Aquesta tecnologia s’aplica a tots els àmbits on la llum i les seves propietats representen un valor fonamental per a la seva activitat, com la il·luminació professional per a museus, el comerç minorista, la salut, les piscifactories, la biologia o la investigació fotònica, entre d’altres. Ledmotive, de Sant Adrià de Besòs, és una de les 60 empreses catalanes presents a l’estand Catalonia de la Generalitat al Mobile World Congress.

La companyia va néixer el 2012 com una spin-off de de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). Segons el seu fundador, Josep Carreras, “la tecnologia Ledmotive obre una nova era d’il·luminació controlable i digital: som la primera empresa en el món que està enllaçant la reproducció precisa d’espectres de llum amb l’Internet of Things (IoT).”

És el primer any que són presents al Mobile World Congress, fet que, segons Carreras, els ofereix “una oportunitat única per mostrar al món com les tecnologies de la informació i les comunicacions interaccionen amb els sistemes d’il·luminació, per dotar les cases, les ciutats i les societats de llum, no només energèticament eficient, sinó també respectant les seves necessitats i preferències”.

Ledmotive preveu començar a comercialitzar aquesta tecnologia la segona meitat de l’any, tot i que ja ha desenvolupat diversos prototips des del 2012. De fet, els seus dispositius han format part d’una exposició a la National Gallery de Londres. L’empresa, que va ser una de les vuit guanyadors del Fondo de Emprendedores de la Fundació Repsol el 2013, ja ha patentat la tecnologia a 16 països i està en procés d’acceptació en uns altres vuit.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article