Les ‘startups’ del sector biotecnològic i de la salut, principals guanyadores del Programa Empenta


Els projectes seleccionats en aquesta quarta edició aposten per solucions biotecnològiques i prenen el protagonisme a les Apps i els negocis online.
Internet perd protagonisme. Cinc dels deu projectes són del sector de la salut i la biotecnologia, la resta són iniciatives de drones, comunicació i ‘Smart Cities’.
Es trenca amb el mite del jove emprenedor. La mitjana d’edat dels emprenedors és entre 30 i 40 anys.
Dels guanyadors, destaquen 3DBiomedics, que crea models d’òrgans en 3D per a fer proves d’operacions quirúrgiques; Sekg, una plataforma que recull en forma de dades la resposta emocional de l’usuari davant qualsevol experiència, o EUREK, l’única empresa que fabrica drones professionals a Espanya,

La quarta edició del Programa Empenta ha seleccionat aquesta setmana els 10 projectes guanyadors que començaran el procés d’acompanyament i acceleració per consolidar i llançar el seu model de negoci. Aquest any, 5 dels 10 projectes són del sector biotecnològic i de la salut. La resta d’startups han presentat iniciatives relacionades amb les Smart Cities, la gamificació o els drones.
El jurat format per membres d’ACCIÓ, ESADE i altres empresaris independents, ha escollit 10 dels més de 50 projectes de base tecnològica que es van presentar per aquesta edició, després de preseleccionar-ne 20.  El programa, impulsat pel centre d’innovació ESADECREAPOLIS i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació, posarà en marxa el procés d’acceleració i acompanyament de les empreses el dia 11 de març i durarà quatre mesos, fins a finals de juny.

Els 10 projectes guanyadors

NewCom: ha desenvolupat un sistema online que detecta bactèries en mostres d’aigua. Serveix per exemple, per detectar la Legionel·la  en els sistemes d’aire condicionat, de manera immediata i a temps real.
ePark: pertany al sector de Smart Cities, desenvolupa un sistema de gestió de l’aparcament en superfícies com  aparcaments subterranis a través de la utilització de sensors.
WeFitter: és una plataforma que ofereix serveis de gamificació relacionats amb l’esport i els hàbits saludables. A través de l’obtenció de dades des d’altres aplicacions ofereixen el seu propi sistema de “joc” o “recompenses” als usuaris i a les empreses.
Sekg: és un sistema multiplataforma que capta la resposta emocional dels usuaris davant de pel·lícules, series, productes o experiències i les recull per obtenir-ne el feedback. Forma part de neuromarketing.
3DBiomedics: elaboren models tàctils en 3D d’òrgans humans i d’animals, que poden ser tallats, mesurats i modificats. Serveixen per planificar operacions de cirurgia, fer proves i ser utilitzat en la formació de futurs professionals.
EUREK: fabricació i disseny de drones en tres línies de negoci: semi professionals, professionals i fets a mida. Es poden utilitzar per diverses aplicacions: audiovisuals, manteniment d’instal·lacions, agricultura, seguretat... Són l’única empresa que fabrica drones d’Espanya.
Irradia FM: creació online d’aplicacions per a mòbils específiques per a ràdios.
L2sensors: una capsa que dona dades ambientals concretes de l’entorn on es troba (humitat, pressió, il·luminació, soroll, ...) . La informació es pot veure directament a través d’internet. Es pot implantar en edificis existents en llocs de difícil accés. Per exemple, es preveu una aplicació en el sector sanitari, on hi ha una sensibilitat per a l’ambient on es troben els seus usuaris.
Pharmacelera: un software i hardware que simula models moleculars per accelerar i optimitzar el procés de disseny de medicaments, que acostuma a ser més lent.
Transplant Biomedicals: es tracta d’un dispositiu que millora les condicions de conservació d’òrgans durant el transport per al seu futur transplantament.

EMPENTA és el programa de suport a l’emprenedoria per a empreses de base tecnològica promocionat per ACCIÓ i liderat per ESADE i ESADECREAPOLIS. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que va començar el 2011, és acompanyar i aconsellar els projectes durant les diferents etapes de creació d’una empresa. Experts en gestió de dinàmiques d’equip, models de negoci i finançament guien els participants per tal de consolidar els seus projectes com a futurs negocis d’èxit.

ESADECREAPOLIS és el centre d’innovació que promou l’escola de negocis, ESADE. És una comunitat oberta d’innovació, que té l’objectiu d’inspirar, facilitar i accelerar els processos d’innovació de les empreses del seu ecosistema. Està format per grans empreses i pimes amb la innovació com a eix central de la seva activitat. També hi ha startups en procés de desenvolupament, emprenedors experimentats, professors i estudiants internacionals.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article