Carn trinxada: Un estudi de l'OCU evidencia que sovint és una barreja dubtosa


Un estudi presentat per l'Organització de consumidors OCU, revela que les safates de carn trinxada que es comercialitzen en la majoria de les grans superfícies contenen molt més que carn. L'organització assegura que sota el nom de 'burguer meat' en realitat el consumidor adquireix un preparat de carn que inclou, a més, una barreja d'additius, d'espessants, de cereals, i fins i tot, traces de carn de diferents tipus d'animal.

L'aspecte és de carn trinxada, que el consumidor associa sovint a la carn de vedella, però en realitat aquella carn ha estat manipulada i el terme 'burguer meat' permet al productor 'enriquir' la carn amb diferents tipus d'additius, afegir-li una ració extra de greix o fins i tot barrejar-hi diversos tipus de carn, que normalment no arriben al mateix preu de mercat.

De les 22 mostres analitzades per l'organització de consumidors, només 6 han tingut una bona valoració global.
De les conclusions de l'estudi l'entitat destaca que, tot i saber que la carn que es fa servir per a trinxar en safates no és filet, si que han trobat mostres que no arriben a una qualitat mínima, bàsicament perquè inclou:
-Excés de greix (per damunt del 20%)
-Una mala proporció entre colàgen i proteïna (és a dir, que es trinxen cartílags i tendons en proporcions poc desitjables)
-Excés d'additius, midons, fibres o soja.
-Presència d'altres tipus de carn. Mentre que la llei permet que hi hagi fins un 1% de traces de carns barrejades com de pollastre o porc, en les mostres analitzades se n'hi ha trobat fins un 3%, fet que l'entitat considera que amaga un interès a augmentar la quantitat de producte amb carns més barates.

Recomanen als consumidors que si opten per comprar la carn trinxada en aquest format llegeixin etiqueta i procurin tenir les màximes precaucions a l'hora de manipular-le o conservar-la.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article