Checkfood, una aplicació que ens adverteix de la caducitat dels aliments del rebost


La tecnologia avança vers les necessitats més individuals i, alhora, més vinculades a conceptes tan generals com pot ser la lluita contra el malbaratament de menjar. En aquest cas es tracta de CheckFood, una aplicació per mòbil que adverteix a l'usuari quan un dels aliments que té guardats al rebost o a la nevera és a punt de caducar.

Es tracta de passar el codi de barres dels aliments que hem comprat a través de l'aplicació. Cal introduir-hi la data de caducitat. L'app proporciona una visió general d'aquests aliments i indica amb una barra de progrés fins al límit de consum. Una vegada que el producte arriba a prop de la data fatídica, l'usuari rep una advertiment al mòbil. Aleshores el consumidor té dues opcions: procedir al seu consum contribuint a l'eficàcia de gestió del rebost, a banda de l'estalvi que suposa, o bé, donar l'aliment als punts de recollida de la xarxa de repartiment a persones necessitades.
L'aplicació va ser creada durant un hackathon (un esdeveniment on els emprenedors francesos es reuneixen diversos dies per aconseguir un projecte de TIC de col·laboració), organitzat per l'Ajuntament de París el 2013. El projecte CheckFood va ser reconegut com una manera ràpida de respondre a les necessitats socials i mediambientals reals.
Els creadors però estan actualment en fase de millora de l'aplicació per intentar intregar en el sistema als grans supermercats i cadenes de distribució amb l'objectiu de simplificar els passos, estalviant haver d'introduir la data de caducitat i la logística per a una distribució més eficient.
De moment l'aplicació només és disponible a iPhone i ja compta amb més de 7.000 usuaris.
Checkfood és una de les respostes franceses al Pacte Nacional de Lluita contra el malbaratament d'aliments, que complimenta solucions innovadores com la plataforma Eqosphère, lider al país veí en la lluita contra el malbaratament tan alimentari com de productes de consum i tèxtil.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article