La Unió de Llauradors reclama un etiquetatge que indiqui l'origen de la mel que es consumeix


El sindicat valencià La Unió de Llauradors assegura que la normativa europea en relació al tema és poc clara i dóna lloc a falses interpretacions per part del consumidor. L'organització  reclama al Ministeri d'Agricultura que intercedeixi davant les autoritats comunitàries perquè la normativa que regula l'etiquetatge de la mel sigui més explícita i indiqui clarament el país o països d'origen, a més del percentatge de procedències, de manera que el consumidor pugui triar lliurement la mel que vol adquirir.

Segons el sindicat agrícola, l'etiqueta hauria de reflectir, en el cas de mescla de mels de diversos països, la procedència explícita del seu origen, fet que no preveu la normativa actual. La vigent Directiva de la Mel permet als operadors indicar-ne l'origen quan procedeix de més d'un Estat com a mescla de mels UE / noUE / UE-noUE i no aporta per tant als consumidors informació clara a l'hora de triar el seu producte. A banda, aquest fet suposa una competència deslleial per a la mel europea i del país. Cal assenyalar que un percentatge alt de la mel que es comercialitza a l'estat espanyol i a Europa té un etiquetat UE-noUE.

L'estat espanyol és el principal productor de mel de la Unió Europea i una gran part d'aquesta té com a destinació altres mercats, dins i fora de la UE, on hi ha una gran competència amb tercers països que no tenen l'obligació de complir les normes de qualitat europees de producció i a més tenen uns costos molt més baixos.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article