Llibres Lliures, una proposta per regalar llibres low cost


Durant aquestes festes hi ha unes quantes dates assenyalades en les quals és tradicional fer-se regals. És moment de recordar alternatives com el que es pot trobar a la llibreria de l’Associació Llibres Lliures de Catalunya, on es posa la cultura a disposició de tothom amb independència del poder adquisitiu de cada persona. Situada al carrer Cantàbria, 72, al districte de Sant Martí, la llibreria de l’Associació Llibres Lliures és l’única de Barcelona i de Catalunya on els llibres no es compren ni es venen

Des de la filosofia de difondre la cultura, tots els llibres que poden trobar-se en aquesta llibreria són fruit de donacions desinteressades de persones que han volgut donar una segona vida als volums que, sovint pel problema de la manca d’espai en habitatges petits, consideren que ja no poden tenir a casa seva.
A la llibreria el volum pot trobar un nou destinatari, que se’l podrà endur sense haver de pagar cap preu prèviament establert, sinó la quantitat econòmica que voluntàriament vulgui aportar. Totes les aportacions econòmiques es destinen al manteniment i la supervivència de l’entitat, gestionada exclusivament per voluntaris, i a la promoció de les activitats culturals que l’associació impulsa.
Els diversos milers de volums que l’Associació Llibres Lliures ha reunit en menys d’un any i mig de funcionament permeten avui oferir una llibreria amb les mateixes grans seccions que qualsevol establiment comercial dedicat a la venda de llibres. Així, la llibreria de Cantàbria, 72 compta amb una àmplia oferta de narrativa castellana i catalana de tots els gèneres literaris, seccions temàtiques com autoajuda i psicologia, cuina, història, política, guies de viatge, llibres il·lustrats, còmics, contes i llibres per a infants i fins i tot una secció d’obres en altres llengües, en la qual es poden trobar edicions en anglès, francès, italià o portuguès, entre d'altres idiomes.
Els llibres malmesos o que presenten algun deteriorament important no s’accepten com a donació, per tant, tots els volums disponibles a la llibreria es troben en un estat entre òptim i perfecte, motiu pel qual poden esdevenir una solució molt apropiada per a fer un regal interessant i econòmic.
Difusió de la cultura sense fronteres
A més de gestionar la llibreria ubicada al barri de la Verneda, l’Associació Llibres Lliures de Catalunya promou la difusió de la cultura a través d’altres activitats, com ara cursos, xerrades, clubs de lectura, presentacions de llibres, col·leccionisme de punts de llibre, foment de l’autopublicació, contacontes, espectacles infantils, col·laboracions amb altres projectes culturals, participacions en fires i donacions de llibres a escoles i entitats.
La vocació de l’Associació Llibres Lliures de difondre la cultura superant fronteres tant socials com geogràfiques ha pres forma en les últimes setmanes amb dues donacions destacades, una realitzada des de l’entitat i l’altra rebuda de terres llunyanes.
La donació realitzada ha estat a la llibreria Bartleby&Co de Berlin, un establiment nascut fa un any i que vol esdevenir un punt de referència pel que fa a l’accés a les literatures castellana i catalana a la capital alemanya.
A la inversa, la llibreria del carrer Cantàbria, 72 ha rebut una donació remarcable pel seu valor documental, ja que l’Associació pels Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA) els ha fet arribar un conjunt de llibres que recullen diverses vivències i problemàtiques relacionades amb la defensa dels drets humans en aquest país asiàtic, especialment pel que fa als drets de les dones afganes.
La llibreria de l’Associació Llibres Lliures obre de dilluns a divendres de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 20 h. També és oberta els dissabtes de 10 a 14 h.

Per a més informació de l’Associació Llibres Lliures de Catalunya:
Web:  www.asllibreslliurescat.org
Facebook:  Associació Llibres Lliures
Twitter: @LlibresLliures

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article