Passejar per boscos madurs redueix els símptomes de la fibromiàlgia

Un assaig clínic realitzat aquest estiu als boscos de la Garrotxa conclou que passejar per boscos centenaris millora significativa la simptomatologia clínica de les persones que pateixen fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica.
Un grup de dones afectades per la malaltia han participat en l'estudi realitzat per professionals de l'Institut d'Assistència Sanitària i l'hospital Trueta de Girona.

Aquest estudi es va realitzar a una trentena dels membres de l’Associació de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia. Una quinzena van fer les passejades pel bosc de Llongaines, compost per roures i matolls del voltant de 35 anys. La resta va fer les passejades pel bosc de Can Serra, majoritàriament de roures centenaris. Cada grup va fer 6 sortides d'aproximadament una hora. Després de les sessions, els científics van costatar que les participants del segon grup havien experimentat millores significatives pel que fa al dolor i a l'insomni -va millorar en un 40%- mentre que les del primer grup no ho van notar tant. Les participants del grup del bosc madur van manifestar un millor el relaxament durant les caminades que les del grup del bosc jove.

Segons explica el doctor López-Pousa, cap de la investigació, en un bosc madur hi intervé la llum, els sorolls i un entorn natural amb fongs i aromes d'arbres centenaris. Tot plegat ajuda a reduir la pressió arterial i la freqüència cardíaca, a més de promoure la segregació de més endorfines que redueixen el dolor, l'ansietat i l'insomni.

Aquesta ha estat una prova pilot i es preveu que l'estudi tingui continuïtat i es posi en pràctica en altres boscos de Catalunya.
No hi ha cap comentari

Comenta aquest article