Original Unverpackt, un supermercat on només s'hi troben productes a granel


La idea ha estat d'unes emprenedores alemanyes. Es tracta del supermercat Original Unverpackt, un establiment concebut sota la premisa que val més evitar residus que haver-los de reciclar. En el supermercat es venen tot tipus d'aliments sense embalatge, d'aquesta manera, diuen les promotores, no es generen residus i les compres dels consumidors s'ajusten més a les necessitats.

Des de novembre de 2012, les fundadores de l'establiment, Sara Wolf i Milena Glimbovski, han treballat en el projecte de la primera botiga ubicada a Berlín-Kreuzberg.  L'espai no té prestatgeries inacabables amb excés d'oferta, els aliments són sense empaquetar pel que genera molts menys residus i la quantitat de menjar rebutjada és la mínima, ja que es promou el consum per les quantitats justes que es necessiten. Les dues emprenedores es van plantejar que enlloc de donar voltes sobre com salvar el planeta, calia trobar una forma de vida que fos part de la solució.
Els clients del supermercat Unverpackt poden portar els seus propis envasos de vidre, o utilitzar els que proporciona l'emmagatzematge i ús.
Preval el concepte de qualitat per damunt d'un preu massa barat. A més de productes orgànics també s'hi troben de convencionals. A banda d'alimentació també hi ha una secció de productes de drogueria naturals.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article