Circuits curts de producció al cor de la ciutat


Els projectes de parcs urbans com a centre de producció d'aliments frescos es multipliquen per diferents punts d'Europa. En aquest cas ens arriba la notícia del projecte francès FUL (Lió Urban Farm). Produir enciams al centre d'una gran ciutat ja no és un somni. La iniciativa es desenvoluparà a partir de 2016 i l'objectiu és dissenyar un edifici capaç d'emmagatzemar la producció d'enciams al seu interior, en diversos pisos. Els tècnics avancen que la producció pot superar els 280 enciams per m2 l'any, una xifra deu vegades superior a la producció a camp obert. Una producció que es garanteix lliure de pesticides i que pot arribar a consumir un 90% menys d'aigua que els conreus tradicionals.

D'altres avantatges que té aquesta mena de producció són la independència de la producció en relació al cicle d'estacions de l'any, el trasllat de la producció no serà llag ja que es consumirà a la mateixa ciutat i els enciams es vendran vius (amb arrels i terrossos de torba) fet que permetra que es guardin 15 dies a casa, en lloc de 5 com els enciams de producció tradicional. El projecte es promou com a innovador ja que dona resposta a dos gran problemes de la producció alimentària dels nostres temps: La conciliació de la producció massiva amb l'ecològica.

Els tècnics asseguren que durant els quaranta-nou dies de creixement, l'enciam no consumirà més de 2,5 litres, davant dels 25 litres que abasorbeix el creixement de la producció convencional.

A més d'enciams, l'empresa planeja produir en una segona etapa plantes amb alt contingut de proteïna (per exemple, les algues) o plantes per a la indústria farmacèutica i cosmètica.


Ferme Urbaine Lyonnaise (FUL) 2014 from Benjamin Desmulie on Vimeo.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article