Presenten'My Stuff', un documental que reflexiona sobre el que realment necessitem per viure


El proper dimarts 9 de setembre a les vuit del vespre, els Aribau Multicines de Barcelona estrenen el documental “My Stuff”. El film ens apropa a la història de Petri, un noi de 26 anys que s’embarca en un experiment que durarà un any: guarda totes les seves pertinences materials en un magatzem, només podrà recuperar-ne una cada dia i no podrà comprar res de nou. Què és allò que realment necessita? Quines coses el fan més feliç? El documental està dirigit i protagonitzat pel finlandès Petri Luukkainen.

“Tenia 26 anys i estava perdut. Em sentia buit al meu apartament ple de coses. Tots coneixem aquest sentiment: tenir massa coses, coses i coses. Tenir massa de tot i tot i així sentir que et falta alguna cosa. Llavors vaig decidir trobar que és allò que realment necessito.” Petri Luukkainen, director i protagonista del documental.

Petri és un producte de la indústria del màrqueting, un consumidor ideal amb seu apartament ple de tot tipus de coses. Ara es troba enmig d'una crisi existencial: l'ha deixat la parella, està angoixat per la hipoteca, ofegat pels interessos de la targeta de crèdit i turmentat per no poder aconseguir la felicitat amb les coses materials que l'envolten. Empès per la necessitat de trobar el que realment és important a la vida, decideix sotmetre’s a un experiment d'un any i filmar tot el procés per fer un documental.

Les normes: Desar totes les seves coses en un magatzem (inclosa la roba), recuperar un objecte al dia i es prohibeix comprar coses noves.

Quines serien les deu primeres coses que recuperaries? Quantes coses necessites realment per viure? Quines són aquelles que t'ajuden a ser més feliç? L'àvia d’en Petri serà la seva mentora durant aquest viatge d'autoconeixement, ella ho té clar: el primer que trauria del magatzem seria la nevera.

Una reflexió sobre el materialisme i la societat de consum per replantejar els valors adquirits i adonar-se que no és més feliç qui més té, sinó qui menys necessita.

Aquí podeu veure el trailer:

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article