Roba Amiga obre una nova planta a Sant Esteve Sesrovires


L'empresa d'inserció sociolaboral Roba Amiga preveu crear uns 150 llocs de treball en els propers anys. La nova planta ocupa 6.000 metres quadrats al polígon industrial Anoia, de Sant Esteve Sesrovires, la major part de la superfície serà dedicada a producció d'articles elaborats amb roba reciclada.

L'empresa treballa en la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social a través de la recollida i gestió de roba usada.

Roba amiga treballa per afavorir la recuperació i el reciclatge i així s'evita l'acumulació en el territori de residu tèxtil: es calcula que el consum per persona de tèxtil és d'entre 7 i 10 kg l'any, sense comptar la quantitat de residu d'aquest tipus que genera la indústria del sector tèxtil i confecció.

La Cooperativa Roba Amiga intenta ubicar el màxim nombre de contenidors. A dia d'avui hi ha prop de 2.000 contenidors repartits per tot el territori català. El contenidor de Roba Amiga és fàcilment reconeixible gràcies el seu color taronja.

Recordem algunes de les pautes per a deixar roba als contenidors de Roba Amiga. S'hi pot posar qualsevol producte tèxtil en bon estat:        Roba de vestir, roba de la llar (llençols, tovalloles, etc.), sabates, bolsos, cinturons,...

Precaucions: La roba s'ha de rentar, plegar i dipositar-la en una bossa tancada dins dels contenidors. Les sabates aparallades, lligant-les pels cordons o bé amb cinta i dins d'una bossa. Altres elements com cinturons i bolsos intentar que quedin el màxim compacte possible.

El consorci d'entitats de la Cooperativa Roba Amiga està format en l'actualitat per les següents empreses d'inserció: Formació i Treball, ADAD-L'Encant, Solidança, Troballes i Recibaix, i té per objectiu modernitzar el sector en termes d'eficiència i rendibilitat, sempre tenint en compte la reinserció laboral de persones amb dificultat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article