FromTo: 32 persones i un cap de setmana per crear una app amb el segell de Barcelona.


Els membres del espai de Co-Working Betahaus Barcelona es varen reunir el cap de setmana del 12 i 13 d’Abril per donar forma i desenvolupar un projecte tecnològic en només 36 hores. El resultat és Fromto, una guia personalitzada sobre Barcelona.

FROMTO - La guia dels membres de Betahaus per a Barcelona

FromTo és una guia nova que es diferencia perquè pretén donar una referència personal i única basada en l’experiència i els gustos dels membres de la comunitat oferint recomanacions de llocs i activitats per a qualsevol persona que estigui a Barcelona, independentment del temps de la seva estada.

FromTo cobra vida a través d’una aplicació per iOS amb Web associada, ha estat dissenyada per conduir-te fora dels llocs més turístics i massificats. Troba els bars, cafeteries, parcs, museus i cantonades més originals i genuïns de la ciutat de Barcelona.

Cada membre de l'equip ha referenciat alguns dels seus llocs preferits de sortida i oci de Barcelona i els ha categoritzat acuradament segons zones, interessos o estats d’ànim... et sents romàntic? Pots deixar que Yonah Frost , membre de Betahaus procedent de Nova York, et recomani un espai genial per conquistar algú en una cita. Et ve de gust donar un passeig exclusiu? La Fabienne, dissenyadora gràfica d’Àustria coneix alguns llocs que s’allunyen de la corrent massiva.

Tant l’App com la pàgina Web estaran disponibles per descarregar i consultar des del 8 de Maig.

El repte de crear un projecte tecnològic en 36 hores Què passa quan es reuneixen i posen en comú coneixements i sinergies 32 freelances creatius en un cap de setmana?

Durant un cap de setmana d'abril, 32 professionals independents de la comunitat de Co-Working Betahaus de Barcelona es van proposar el repte de dissenyar, desenvolupar i llançar un projecte tecnològic en menys de 36 hores.

L’objectiu era posar-se al límit, fer realitat un projecte on es poguessin connectar habilitats, experiències i coneixements de tots els membres de la comunitat. Des de programadors, dissenyadors i redactors, fins a professionals del màrqueting, músics i il·lustradors. Tots es varen unir sota el mateix objectiu comú, fer realitat un projecte complert en un temps rècord.

Tenint com a principal objectiu el paràmetre “temps” l’equip va haver d’accelerar el procés de desenvolupament del projecte per tenir-lo acabat en el termini de 36 hores, creant no només el concepte sino també el disseny de la “interface”, la programació de la web i l’aplicació per l’iPhone, a més del contingut i la planificació del llançament del producte.

Una experiència basada en el treball col·laboratiu

Tota aquesta experiència ha servit com a investigació sobre el que es pot arribar a aconseguir quan es combinen experiència, coneixement i intenció d’un grup tant variat de persones. A més amb la pressió del “input” del temps limitat, i és que el projecte sencer havia d’estar llest en tant sols 36 hores. Un experiment d’integració, autogestió i cooperació posat al servei d’un treball comú en el que tots varen trobar la millor versió d’un mateix per aportar-la al producte.

L’Equip va aprendre de manera realista el que es pot aconseguir, quines decisions son necessàries i vitals a prendre a cada fase de projecte. Tant mateix, aquest repte va ser també una manera de trencar els límits del treball en un entorn multidisciplinari, més allà de les diferències del idioma, del coneixement i dels hàbits, i tot això tenint el temps el contra.

El producte resultant d’aquesta experiència pot ser que no sigui perfecte, però és una reflexió sobre tot el que es pot aconseguir sota aquestes circumstàncies tant especials. Val a dir que el procés va ser altament gratificant per a tots els membres implicats, qui no, envà ja s’està parlant del proper Betachallenge, el qual s’espera que esdevingui aquest estiu i per el que ja s’estan valorant idees. Una experiència on la comunitat ha sortit reforçada i on a més s’han creat llaços d’unió que son el gran requisit per futurs projectes.

www.fromto.es/

itunes.apple.com/es/app/fromto-bcn/id861895476

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article