Som Energia s'uneix al grup de compra d'electricitat cooperatiu Union Electro Industrial


Des de l'1 de juny de 2014, la cooperativa Som Energia ha entrat a formar part del grup cooperatiu de compra conjunta d'electricitat, Union Electro Industrial. La cooperativa Som Energia, com a comercialitzadora, compra l'electricitat al mercat majorista (diari) per després vendre-la als seus socis i clients. Aquesta activitat implica una sèrie de gestions informàtiques difícils, que són les mateixes per a una empresa petita que per a una de gran.  Som Energia SCCL, que de moment encara és una petita comercialitzadora però amb més de 15.000 socis que ja han donat el pas cap a una contractació de l'electricitat més compromesa amb les energies renovables i el model cooperatiu, creu que el més convenient és unir la seva compra amb la d'una comercialitzadora més gran.

En conseqüència aconsegueix el volum necessari per accedir al mercat, compartieix tasques informàtiques i minimitza els errors en la previsió de compra. S'ha de tenir en compte que una comercialitzadora ha de comprar l’electricitat exacta que a cada hora utilitzaran els seus clients. Si realitza malament aquest càlcul, se la penalitza econòmicament. La unió de comercialitzadores ajuda a compensar els possibles errors en aquesta previsió.

Segons explica Eduard Quintana, responsable de mercat elèctric a Som Energia: “En els  3 anys d’existència de Som Energia, més de 15.000 persones s’han unit a la cooperativa per a contractar-hi l’electricitat. Això ens ha generat la necessitat de canvis i millores respecte quan vam començar l’activitat el 2011”

Després de revisar els valors i la filosofia de treball i d’analitzar els aspectes tècnics i econòmics de diferents comercialitzadores, Som Energia s’ha unit al grup de compra cooperatiu que està gestionat per la cooperativa Enercoop de Crivillent.

Manolo Pérez, director general d’Enercoop, ha remarcat que el grup de compra conjunta està actualment format per 16 entitats, majoritàriament cooperatives històriques de la zona de València, Alacant i Castelló, i que cada nova incorporació reforça la capacitat d’acció del grup.

El grup de compra fa anys que opera eficientment en el Mercat Ibèric d’electricitat i té experiència en els mercats majoristes. És una mostra que la col·laboració entre empreses permet arribar a fites majors que les que pot assolir una empresa tota sola.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article