Més de 1200 famílies barcelonines ja formen part de la xarxa de consum ecològic Hortganic


Hortganic és una associació que ja aplega més de 1.200 famílies que compren, conreen i consumeixen en xarxa.  Els consumidors de productes ecològics i de proximitat s'organitzen en prop d'una vintena de grups de consum, distribuïts pels diferents barris de Barcelona i poblacions del Maresme o del Vallès. Ser soci és gratuït, només cal donar-se d'alta i fer la comanda de la cistella a mida, sense obligacions de feina ni quotes. Ho anuncien al seu web amb missatge senzill i promotedor: 'Menjar ecològic és econòmic, cal Hortganitzar-se i cuinar sovint a casa per gaudir d'una bona alimentació, saludable i respectuosa amb el planeta'.

Els socis de Hortganic tenen garantits els productes de temporada, frescos i de proximitat. Tot el que es distribueix a la xarxa és ecològic, en alguns casos fins i tot biodinàmic. Els promotors estan convençuts que quan més siguin a la xarxa més es facilitarà l'accés a un ventall més ampli de productes que compleixin amb els valors de Sosteniblitat Ambiental, Econòmica i Social.

Els socis poden demanar la cistella ecològica per rebre-la a domicili o bé poden recollir-la al Grup de Consum de la Xarxa més proper. Totes les comandes es fan a través de la web. Els socis poden triar en ser bàsicament consumidors responsable o en fer, a més, tasques de coordinació en els diversos grups de consum i promoure activitats de difusió, tallers o logística.

A Hortganic es té present el dignificar la feina de les persones que treballen perquè la resta de socis mengi de manera més saludable i que formen la Xarxa Agroecològica de Pagesos, amb els que mantenen un lligams estrets vinculant així el camp i la ciutat. La xarxa de consmidors aprofita la web per convidar a pagesos o artesans que es vulguin donar a conèixer i els commina a posar-se en contacte amb la Comissió de Producció de la Xarxa.

La Xarxa de Consum Ecològic d'Hortganic compta amb grups de consum a Sants, Vila Olimpica, El Born, Les Corts , Nou Barris, Barceloneta, Front Marítim, Gràcia, PobleSec, PobleNou, Barri Gòtic, Arc de Triomf, Eixample Dreta, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt, Sabadell, Mataró, Cornellà...

La recuperació de formes tradicionals de conreu de la terra també és un dels objectius de la Xarxa. Algunes imatges...


 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article