Slow-Food interpretant les receptes de Pepe Carvalho


Del 6 de maig al 8 de juny els restaurants Km0-Slow Food cuinen en honor a Manuel Vázquez Montalban. Plats del llibre “Las recetas de Pepe Carvalho” són els protagonistes arreu de Catalunya als restaurants Km0-Slow Food.

Durant el mes de maig els restaurants Km0-Slow Food homenatgen l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán. Cadascun dels restaurants que participen ha escollit una recepta del llibre “Las recetas de Carvalho”. Moltes d'aquestes són una fidel interpretació i, en canvi, d'altres són una reinterpretació, tal com el mateix Pepe Carvalho feia amb aquelles que no eren seves. En realitat aquest personatge i els restaurants Km0-Slow Food tenen moltes coses en comú. Per exemple, si la cuina de Carvalho és una cuina eclèctica, els restaurants que formen part d'aquesta xarxa també ho són. En ells trobareu des de fondes a restaurants amb cuina de “disseny”. Per a en Manuel Vázquez Montalbán aquesta era una connotació postmoderna, com ho és la tendència gastronòmica que lideren els restaurants Km0-Slow Food: la cuina amb productes de proximitat.
La sintonia del moviment Slow Food amb el tarannà de Montalbán és la què porta a què els restaurants de la xarxa Km0-Slow Food cuinin del 6 de maig al 8 de juny un dels plats del llibre “Las recetas de Carvalho”. Els cuiners i cuineres seran durant uns dies ambaixadors de “la pàtria sensorial de la infància”, tal com deia Montalbán, defensor de molts dels valors que actualment identifiquen el moviment Slow Food.
Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada a Itàlia l’any 1989 i que actualment es troba representada en 122 països diferents arreu del món. Treballa pel respecte a la biodiversitat conreada, per fomentar la pagesia de proximitat, per donar suport als pescadors artesanals, per recuperar varietats en perill d’extinció, etc. Neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en una alimentació saludable i respectuosa amb les persones i el seu entorn. 

Restaurants Slow Food que participen:

Casa Nostra, Farcellet de cap i pota amb tòfona i gambes
El Diván de los Sentidos, Paella valenciana
Mam i Teca, Pollastre amb carxofes
Allium, El niu
Cinc Sentits, Entrepà de peix “Senyora Paca”
Rassoterra, Papas arrugadas al mojo de cilantro

Slow Food del Vallès Oriental
Can Major, Versió de mandonguilles amb sèpia
Capicua, Sèpia amb mandonguilles
Tarambana, Espatlla de xai d'ovella ripollesa a la catalana medieval

Slow Food del Garraf
La Nansa, Arròs amb sardines
La Salseta Mongetes del ganxet amb cloïsses
Cal Saldoni, Cigronets de l'Anoia amb gambes de Vilanova i espinacs

Slow Food Terres de Lleida:
Antic Forn, Chipirones rellenos de setas
Casa Mercé, Escudella i carn d'olla / Mel i mató
Lo Ponts, Múrgules amb ventre de porc
El Dien, Farcellets de cap i pota amb tòfona i gamba

Slow Food Pirineus:
El Celler dels Joglars, Arròs de bacallà i sobrassada

Slow Food Tarraco
Art restaurant, Cordero asado a la salvia
Lola Tapes – Mandonguilles amb sípia
Selmellà, Escabetx de pagells
Llagut, Farcellets de cap i pota amb tòfona i gambes
Quintaforca, Arròs amb bacallà i sobrassada
Ardidam Puding de lluç i musclos
Quinoa, Botifarra del perol amb fesols

Slow Food Catalunya Central
Ca l'Ignasi, Arròs amb carxofes
Niu Nou, Tripa de porc a la Madrilenya
Cal Fuster, Sípia amb mandonguilles
Cal Blasi de Berga, Flaons de mató i codonyat amb aromes de Queralt
La Fonda del Saumell, Cap i pota de vedella

Slow Food Empordà
Pez Colorao, Caldeira Carvalho
Ca la Maria, Espatlla de xai a la catalana medieval i flaons
El Fort, Arròs amb carxofes  i rogers amb fulla de llimoner

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article