Neix Viucat, un projecte col·laboratiu d’àmbit català


Viucat és un projecte social, d'àmbit català, que posa a disposició de les empreses, els ciutadans, les entitats sense ànim de lucre i les administracions locals diferents eines que faciliten les relacions socials i econòmiques dins del territori. L'objectiu del portal web és fomentar valors com la cooperació i la solidaritat i contribuir a crear un nou model social i econòmic basat en les relacions de proximitat, potenciant els productes autòctons. Alhora, des de Viucat es treballa per promoure una nova economia, facilitant l'intercanvi de productes o serveis i promovent l'ús de la moneda social.

El nou portal té la voluntat d’incentivar la cooperació social a través de la borsa de patrocini de projectes socials i solidaris. Es tracta d’un servei que posa en contacte projectes que cerquen finançament amb empreses amb esperit cooperativista.
Viucat també ofereix informació sobre les comarques i municipis de Catalunya. L’usuari pot conèixer els equipaments públics d’àmbit municipal i comarcal i consultar l’agenda d’activitats del territori. A més, pot gaudir de la borsa de treball. Alhora, les empreses i entitats poden millorar la seva visibilitat i la projecció internacional a través del directori d’empreses gratuït del web, disponible en 6 idiomes.
El web vol contribuir també a l’equilibri territorial, donant més visibilitat i prioritzant la promoció dels seus serveis en municipis rurals, fora de l’àrea metropolitana, que sovint tenen més mancança de recursos.
La participació a Viucat és gratuïta i està oberta a tots els ciutadans, empreses i entitats que viuen, treballen i/o es mouen a Catalunya.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article